172037 ST172037 ST0

Skräddarsydda dörrar av hög kvalitet

I dagens samhälle präglat av massproduktion och likriktning bygger Specialsnickeriet i Tingsryd inner- och ytterdörrar helt enligt beställarens önskemål. I nära samarbete med kunden levererar man unika dörrar av enastående svensk hantverkskvalitet.

SPECIALSNICKERIET I TINGSRYD tillverkar dörrar på beställning. Varje specialdesignad dörr är hantverksmässigt byggd och levereras med snickarens egna sigill. Något som gör det möjligt för dig som kund att följa din dörr från idé till dess att du sätter nyckeln i låset och kliver över tröskeln för första gången. Vi har kapacitet och kompetens för alla sorters dörrar och bygger både massiva trädörrar och dörrar med isolering och plåt som fuktspärr. Dessutom glasar vi dörrarna i vårt eget glasmästeri, berättar Jimmy Olsson, en av företagets fyra ägare.


Tillsammans med Tomas Flink, Johan Forsberg och Lasse Gunnarsson startade Jimmy Specialsnickeriet i Tingsryd 1992. Redan från början var kvartetten inriktade mot dörrtillverkning, i nära samarbete med Gustav Karlsson Snickerier AB – grossist för produkter från Swedoor.


Nu, 25 år senare, har Specialsnickeriets verksamhet vuxit kraftigt och uppskattningsvis 80 procent av produktionen utgörs av dörrar som levereras till både företag och privatpersoner över hela Sverige.Vi ser en stor marknad i Stockholmsområdet och skulle gärna se ytterligare en eller flera samarbetspartners där, berättar Jimmy.


För att de ska vara säkra på att kunna leverera dörrar av hög kvalitet som uppfyller kundens alla förväntningar satsar de på rådgivning och en god kunddialog.Vissa dörrar är mer känsliga för utsatta förhållanden.Därför är det viktigt hur man bygger sin dörr. Ramstyckskonstruktion, spårfräst eller kanske pålimmade speglar? Beroende på konstruktion kräver de kanske extra skydd för regn och vind i form av ett ordentligt utstickande tak, förklarar Jimmy.


Något som naturligtvis är svårt för konsumenten att kunna bedöma på egen hand.


172037 ST1


EN AV FÖRETAGETS specialiteter är annars att bygga kopior av äldre dörrar. Det kan bland annat handla om att tillverka nya herrgårdsdörrar enligt gammal förlaga, då man ibland har över hundra år gamla fotografier till hjälp.

– En gång byggde vi en ytterdörr efter en tavla från 1920-talet, ler Jimmy.


Specialsnickeriet i Tingsryd utmärker sig som det lilla företaget med den stora kapaciteten. Småskaligheten gör att de kan erbjuda flexibilitet och man har i princip ingen omställningstid vilket kommer kunderna till godo i form av bland annat effektivitet och korta leveranstider. Företaget satsar dessutom stort på utvecklingsarbete och kvalitetssäkring.


– Vi avsätter tid varje vecka då vi tillsammans utvärderar och sätter upp mål för företagets framtid, avslutar Jimmy.

Läs mer...

2017-06-07 16:45

175023 PRS

Städar med kärlek

Artikel Att driva städföretag är för Patricia Rivano mycket mer än att enbart städa. Med sällan skådat engagemang möter hon sina kunder med värme och omsorg.
175088 MS3

En skola i framkant

Artikel Matteusskolan är en innerstadsskola i Stockholm vars vision är att förbereda sina elever för framtiden. Detta reflekteras av skolans slogan: Kunskap är makt.

  Faktaruta

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  Arkiv