182011 TKB4
182011 TKB5
182011 TKB2
182011 TKB4
182011 TKB5
182011 TKB2

Välkommen till Torget i Oskarshamn

Det klassiska matstället Torget i Oskarshamn har utvecklats till en mötesplats där precis alla trivs. En anledning till det är den tillgängliga atmosfär som förkroppsligas i Annika Melkersson själv när hon möter oss och berättar om matstället. Hela hon är sprudlade och inbjudande och varje ord hon säger följs av ett medryckande skratt. Det är lätt att förstå varför gästerna åker hit även långväga ifrån!

Annika och Viktor har haft restaurangen Torget Kök och Bar sedan augusti 2015. Innan dess drev de en golfrestaurang i tre år, men när den började kännas för liten var det dags att gå vidare. Tillsammans med sina anställda har de utvecklat Torget till den mötesplats den är idag. 


– Vi älskar det vi gör och tycker om att servera klassisk svensk mat, men det får inte bli för tråkigt! När vi har vanlig husmanskost på menyn försöker vi alltid hitta det perfekta tillbehöret för en mer unik och spännande upplevelse. 


182011 TKB1


De har sedan start varit noga med vilka råvaror som används. Det går inte att fuska fram god mat med dåliga eller billiga ingredienser, menar Annika. Kärleken till maten märks på tallriken, och det är den som gör hela skillnaden. En detalj Torget satsar stort på är att hitta styckdetaljer som inte hör till vanligheterna idag, men som tidigare alltid betraktats som husmanskost. Sedan ett drygt år tillbaka finns till exempel oxkind att beställa och även om matgästerna var skeptiska i början går rätten mycket bra idag. Annika berättar att de också köper in hela lamm och styckar det själva för att ta vara på det som finns.


– Jag tycker att det är roligt att försöka hitta tillbaka till den mat som har varit vardagsrätter i alla tider, men som nästan är bortglömd idag, menar Annika. Hon tillägger att flera av deras äldre gäster får äta mat från barndomen som de yngre betraktar som ny och spännande. Det gör gott i alla krokar.


182011 TKB6


Det här har gjort att restaurangen har en ständig mix av gäster i olika åldrar och alla sitter vid bord intill varandra och har trevligt. En av gästerna har varit där många gånger tidigare och tar sig tid att stämma in i samtalet. Det är en otvungen stämning i hela lokalen och samtalet löper utan hinder. 


– Jag kommer ofta hit med kunder på företagsmiddag, men också med familjen när vi vill lyxa till det. Ett väldigt trevligt ställe med mycket god mat. 


Annika visar på en plats precis utanför restaurangen där man ser in genom fönstren och berättar att hon brukar söka upp just den platsen på kvällarna när det är fullt i restaurangen. Genom fönstren ser man då alla som sitter och äter. Det är grabbgängen som kopplar av efter en arbetsdag och pensionärerna som träffas och ha en trevlig kväll tillsammans.

2018-03-22
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies