__Collage2_utan text__Collage1_utan text183083 VK3

Skönhetskliniken med säkra och trygga behandlingar

Vikor Klinik i Göteborg och Jönköping, erbjuder estetiska och medicinska injektionsbehandlingar. Kliniken startades 2010 och drivs av Kristina och Richard Vikor. Richard är legitimerad läkare med lång erfarenhet av injektionsbehandlingar.

De som önskar göra en skönhetsbehandling i form av injektioner bör vara noga med vilken klinik man vänder sig till. Marknaden i Sverige ses fortfarande som relativt oreglerad och dessa behandlingar omfattas inte av någon tydlig konsumenttjänstlag. På Vikor Klinik arbetar enbart legitimerad personal med speciell utbildning inom injektioner. Richard även utbildar läkare och sjuksköterskor inom injektionsteknik, samt dess komplikationer.


– Vi är alltid öppna med att injektioner inte kan ses som helt riskfria. Vi vill att våra patienter ska känna trygghet i att vi borgar för ärlighet och säkerhet. Idag kan vem som helst arbeta med injektioner utan varken medicinsk kunskap eller utbildning. Om den som injicerar inte känner till riskerna med behandlingen så är sannolikheten stor att de inte vet hur de ska hantera eventuella komplikationer heller. Som läkare har jag den kunskapen, säger Richard Vikor, ägare av Vikor Klinik.


Vikor Klinik är certifierad genom Estetiska Injektionsrådet och samtliga injektionsbehandlingar utförs uteslutande av legitimerad läkare eller tandläkare. Richard och hans medarbetare önskar befinna sig i framkant vad gäller utvecklingen i branschen och vill gärna vara ”först med det senaste” – såtillvida tekniken är väl utprovad och kvalitetssäkrad.


183083 VK1


– Skönhetsbranschen är i stark frammarsch och vi håller oss kontinuerligt uppdaterade vad gäller nya tekniker, produkter och möjligheter inom branschen, säger Richard. Vi fortbildar oss även inom nya råd och rön vad gäller åldrandets process och deltar på både skandinaviska och internationella kongresser.


Kliniken erbjuder ansiktsbehandlingar: antikrynkbehandling med botox, antirynk- och/eller volymbehandling med fillers och fettupplösning av exempelvis dubbelhaka. På behandlingsmenyn finns också borttagning av kärlspindlar och lättare åderbråck samt fettfrysning. Botox kan även ges för att motverka svettningar och migrän/huvudvärk. Richard och hans medarbetare arbetar enbart med världsledande och välrenommerade leverantörer av säkra produkter Juvéderm (hyaluronsyra), Restylane (hyaluronsyra), Vistabel (Botox), och Belkyra (fettupplösning). Samtliga produkter är godkända av FDA, amerikanska läkemedelsverket.


– Fillers är en behandling vars efterfrågan ökar hela tiden. Behandlingen ger fina, tydliga och naturliga resultat. Den är relativt smärtfri och tillgänglig för de flesta av våra klienter, berättar Rickard. När vi åldras minskar hyaluronsyran som är så viktigt för att huden ska kunna bibehålla fukt. Fillers kan även hjälpa till om du vill se mindre trött, mindre ledsen eller mindre ”hängig” ut. Genom små injektioner av hyaluronsyra får du en uppfyllnad av rynkor och denna injektionsteknik används även till att ge volym, exempelvis till kinder. Resultatet brukar hålla i sig cirka 12-18 månader.


183083 VK3


Botox är en efterfrågad behandling som används för att behandla bekymmersrynkan mellan ögonen, kråksparkar samt andra rynkor som uppkommer av muskulär aktivitet i ansiktet. En smärtfri behandling för de flesta och fullgott resultat brukar ses efter en till ett par veckor. Resultatet håller i sig uppemot fyra till sex månader beroende på dina individuella förutsättningar. Många gör återkommande injektioner av botox då behandlingen är lättillgänglig och det upplevs som skönt att slippa bekymmersrynka och kråksparkar.


– Sklerosering är en behandling av kärlspindlar samt lättare åderbråck. Innan behandling gör vi en undersökning för att se att patienten kan bli hjälpt av injektionsbehandlingen, förklarar Richard. Det kan krävas fler behandlingstillfällen. Resultatet är synbart efter två till fyra veckor och efter ett halvår har du uppnått full läkning


Den som permanent önskar bli av med fettdepåer utan varken narkos eller kirurgi erbjuds Coolsculpting. En teknologi som ”fryser bort” dina fettceller. Genom kontrollerad kyla angrips fettcellen som dör och transporteras bort av kroppen. Behandlingen tar cirka 35-40 minuter per behandlingsområde och du kan återgå till normal aktivitet efter behandlingen.


– Vi önskar att våra patienter ska få ett naturligt, vackert och hälsosamt resultat. Det resultatet vill vi uppnå genom att erbjuda säkra och trygga behandlingar med mycket omsorg och omtanke, avslutar Richard.

Läs mer...

2018-06-11 15:45

184091 A1

Ny generation förändrar rekryteringsbranschen

Artikel Den traditionella arbetsförmedlaren jobbar enligt principen att man utlyser ett jobb och sedan väntar på att den rätta kandidaten ska dyka upp – Adsup gör tvärtom – de låter jobbet dyka upp hos den rätta...
184041 MD3

Hos Monicas Design tror man på Tomten

Artikel Mysigaste butiken i Gamla Stan. Monicas Design är den där butiken som vi, om vi får besökare från övriga landet eller allra helst utlandet, känner oss stolta att få ta med våra gäster till. Butiken är...

  Faktaruta

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Arkiv