184018 W&E3184018 W&E2

Årets Butik 2018 – en kärleksförklaring

Det mest prestigefulla priset i svensk handels Retail Awards är Årets Butik. I år tog Winston & Elle i Sundbyberg, Stockholm, hem segern. Med juryns motivering att butiken uttrycker stor kreativitet, har hög modegrad samt lockar kunder och besökare från både när och fjärran.

– För att få ihop eget företagande och familj så valde vi att ha vår butik i den del av staden där vi själva bor, säger Jessica Raynée, designer samt ägare till butiken. Vi önskade inte vara i en opersonlig galleria utan vi ville finnas i en fristående butik och Sundbybergs charmiga centrum känns som ett perfekt val för oss.


Jessica arbetar, och äger Winston & Elle, tillsammans med sin man Daniel, utbildad mönsterkonstruktör. Winston & Elle, i form av både klädkollektioner och butik, är en kärleksförklaring till parets två barn, som heter just Winston och Elle. Paret designar sina egna kollektioner och för att ge kunderna unika plagg finns plaggen bara i ett fåtal exemplar.


– Vi driver vår butik och har landat i vårt koncept, säger Daniel. Vi har ingen näthandel i dagsläget. Vi vill växa i lagom takt, kunna ge hög kvalitet med plagg som har edge och vi vill också möta våra kunder personligen.


184018 W&E1


Winston & Elle säljer förutom egen design ett antal väl utvalda märken som passar in i butikens profil, liksom smycken från designers med lokal anknytning. Butiken har en alldeles egen atmosfär och den upplevs givetvis bäst på plats. Den som känner att garderoben måhända redan är full kan ta sig en fika i trädgårdscaféet som hör till butiken eller bara gå in för att inspireras.


– Vi jobbar inte med någon specifik marknadsföring, mer än att vi gärna kommunicerar gentemot våra kunder via instagram, berättar Jessica. TV-profiler och artister har hittat till vår butik och använder våra plagg och det är vi förstås väldigt glada för.


Jessica förklarar hur de lägger ned sin själ i det de gör, oavsett om det handlar om kreativitet och design eller att bemöta de som syr upp deras plagg, likväl som kunderna.


– Vi känner oss så ödmjuka och tacksamma över våra kunder som är de som bidragit till att vi kunnat växa och nu också fått den här fina utmärkelsen – Årets Butik 2018. Det var så oväntat och samtidigt en mäktig känsla att bli utvalda bland alla övriga fantastiska butiker som var nominerade. Tack till er alla som gillar oss och välkomna in att fira priset med oss!

Läs mer...

2018-08-13 14:00

192031 SS4

Svenskt fintech-bolag utmanar fondjättarna

Artikel En trio i Göteborg har skapat verktyget som ger dig mod att börja aktiespara. Istället för att fylla bankens ficka via de avgifter den tar ut för ditt fondsparande – fyll din egen.
192035 DODO5

En uppstickare inom skönhet

Artikel Salong DoDo kickade igång verksamheten i Strömstad för sex år sedan. Tre lyxiga skönhetssalonger senare satsar David Samin på att växa.

  Faktaruta

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Arkiv