183007 XBO1

XBO – trygga hotell och trygga bad

XBO AB är ett Stockholmsbaserat företag som arbetar med säkerhets- och access-system till hotell, sim- och badanläggningar samt sportanläggningar.

– Vi har lång erfarenhet av kortlåssystem och har sedan 1998 installerat cirka 30 000 skåpslås på svenska hotell och simhallar, berättar Nicklas Hermundstad, ägare av XBO. Vi säljer produkter men ser oss primärt som ett serviceföretag.


Låssystemen baseras på tre olika kortteknologier: magnetkort, kontaktchipkort samt RFID-kort. Systemen kan vara passiva/offline eller aktiva/online via wifi, även en kombination av passiva/aktiva är möjlig. 


183007 XBO3


Kortteknologin är anpassad utifrån verksamhet. Hotellsäkerhetsstandarden idag kräver information med rumsnummer, giltighetstid samt extra behörighet. Gästkortet erhålls vid incheckning och ger tillgång till hiss samt passage genom hotellets olika skalskydd. När gästen låser upp dörren med kortet spärras tidigare gästkort. Kortet kan även kompletteras med olika accesser exempelvis till hotellets gym, spa eller konferensrum.


Gäster till bad- och simhallar samt spa-avdelningar erhåller ett RFID-armband vid entrén: via kassan, receptionen eller systemets armbandsautomat.  Den unika koden på armbandet läses in av entrésystemet tillsammans med data som namn, medlemsnummer, tid, access och kredit. Inne på anläggningen fungerar armbandet som skåpslås, ger behörighet till olika avdelningar/åkattraktioner och används för kontantlösa betalningar exempelvis till solarium eller i kafeterian. Till armbandet kan också kopplas ett drunkningslarm. Poolsäkerhetssystemet SenTAG kompletterar armbandet med djupsensor och klocka som kan ställas in med olika gränsvärden. Dessa enheter känner av om badaren befinner sig under ett visst djup under en viss tid och signaler till sensorer i poolen som vidare alarmerar badvakt eller badvärd.


– Larmet anpassas individuellt utifrån vem som badar, med olika djup och olika tider. Exempelvis grundare och kortare tid för små barns säkerhet, säger Nicklas. Intresset för drunkningslarmet är stort internationellt och vi har installerat i länder som Norge, Storbritannien och Vitryssland. Vi kan leverera ett system som kan hantera väldigt många olika funktioner i ett enda armband.

Läs mer...

2018-06-11 14:45

catering-celebration-chairs-50675

Våga ta ut svängarna när du planerar ett företagsevent

Artikel Tanken med företagsevent är att de ska vara underhållande, men det är lätt hänt att eventen ser likadana ut. Undvik att fastna i gamla vanor och var inte rädd för att testa nya koncept. Våga vara kreativ...
193003 BM1

Din egen kropp – nyckeln till allt

Artikel Nu finns möjligheten att kasta nyckeln. Lås och stäng om dig med ditt eget fingeravtryck. Så enkelt, smart och säkert att till och med FBI, den amerikanska federala polismyndigheten, ser det som världens...

Faktaruta

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Arkiv