172062 YT1

Här får gamla möbler nytt liv

Gör dig inte av med mormors gamla nötta fåtölj, den kan få ett nytt liv och en helt ny stil om så önskas. Tapetseraren Ylva Johansson i Piteå klär om efter kundens önskemål och smak och har ett brett urval av trendiga kvalitetstyger.

Ylva Johansson vet aldrig vad för slags möbel som kommer att bli hennes nästa uppdrag, vilket också är den största tjusningen med yrket enligt henne själv. 


– Det är väldigt spännande att se vad för objekt man får sätta tänderna i. 


Förutom möbler arbetar jag även med dynor och inredning till båtar samtomklädsel av skoterdynor, så det blir en stor

variation på arbeten, berättar hon.


I över 20 års tid har Ylva drivit egen tapetserarverkstad under namnet Ylva Tapetserare, och hon minns ett av de första uppdrag som hon utförde. Det var en möbel som Ylvas egen moster hade ärvt efter en gemensam släkting, en slags divan som var tillverkad i början på 1900-talet.


– Det var min mormors mor som hade köpt den en gång, så det var lite häftigt bara av den anledningen. 


172062 YT2


Det händer då och då att jag får in släktmöbler, och det är fint att se hur mycket det betyder för folk att få dem renoverade och omklädda, säger hon. När det gäller material har Ylva ett miljötänk både vad gäller transporter och tillverkning, till exempel arbetar hon främst med svenskgarvat möbelläder. I hennes verkstad hittar man ett brett utbud av vackra och trendiga tyger med bra slitstyrka till möbler som ska användas mycket.


– Men jag tycker kanske att folk skulle vinna på att vara lite mer modiga när de väljer tyg. Våga satsa på ett rött tyg eller något som sticker ut. Då ger man sitt hem personlighet och får en möbel som kan bli pricken över i:et, tipsar hon.


Ylva lägger ner stor omsorg när hon arbetar med möblerna, vilket också gör att de håller i många år framöver.


– Det är väldigt kul när man kommer tillbaka till en kund och ser att en möbel som man klädde om för tio år sedan är lika fin i dag som den var då, det är kvalitet, säger Ylva.

Läs mer...

2017-09-01 13:15

183055 F1

Freska Sweden AB – våra anställda är våra stjärnor

Artikel Freska Sweden AB är ett nytillskott på den svenska marknaden inom städbranschen. Företaget grundades i Finland och finns även i Norge.
183078 A2

Ökad självinsikt – nyckeln till bättre resultat

Artikel Klimatet hos många företag och organisationer är tufft idag. Det ställer höga krav på dig som ledare; du ska både hålla fokus på affären, ditt uppdrag och även orka samt klara av att leda andra. Genom...

Faktaruta

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv