172091 OSB2172091 OSB1

Allsidigt byggföretag med bred kompetens

Det finns inte mycket inom bygg som Uppsalakillen Oskar Storm inte behärskar. Med en pappa som finsnickare och en bakgrund inom lantbruket har han erfarenhet av både små och stora byggnadsprojekt.

Oskar Storm från Storvreta tillbringade mycket av sin barndom i pappas finsnickeri och på sin mosters lantgård. När det var dags att välja gymnasium föll valet, inte helt oväntat, på en lantbruksskola.


– Efter skolan arbetade jag på en stor spannmålsgård och i de sysslorna ingick en hel del byggande och reparationer, säger Oskar.


Han trivdes bra med sitt arbete på gården men när han senare kom att utveckla en allergi blev en ny karriär inom byggbranschen en naturlig väg. I dag är det sju år sedan Oskar startade O. Storm Bygg AB, ett företag som främst utmärker sig genom sin breda kompetens.


– Vi jobbar med allt från finsnickeri till läggning av stora tak, säger Oskar.


Han förklarar vidare att han älskar variationen i yrket och tycker att det är lika roligt att sätta upp en gipsvägg som att byta ut ett kök. Det viktigaste är omväxlingen och möjligheten att få utnyttja all den kunskap och erfarenhet som ryms i företaget.


– Det är också roligt att branschen är så säsongsberoende. På vintrarna jobbar vi ofta inomhus och under vår, sommar och höst blir det mycket tak.


172091 OSB3


Just tak har med åren blivit lite av företagets specialitet. Man lägger både plåt-och tegeltak.

Trots en konkurrensutsatt byggbransch har O. Storm Bygg lyckats etablera sig och har på kort tid blivit en aktör att räkna med. Jobben får man undantagslöst på rekommendation från tidigare nöjda kunder.  Oskar har massvis att göra och han rekommenderar att man, särskilt när det gäller större uppdrag, beställer med god tidsmarginal. De mindre jobben brukar företaget oftast lyckas klämma in.


Att välja byggfirma i den djungel av företag som finns på marknaden kan vara svårt för en lekman. Att anlita fel företag kan få förödande konsekvenser.


– Grundläggande är att under inga omständigheter betala i förskott, säger Oskar med eftertryck.


Han tillägger:


Var också noga med att kontrollera företagets referenser och ekonomi.  Något som i de allra flesta fall endast kräver en snabb sökning på internet.

Läs mer...

2017-04-04 14:45

175046 UF1

Specialist inom fönsterputs

Artikel Uppsalas Fönsterputs & Städservice ägs och drivs av Per Belin. Han har över 25 års erfarenhet och är en av två fönsterputs-specialister i Uppsala.
176049 HO3

En mötesplats med hamburgare

Artikel I Kungälv ligger Hamburgerbar Oskar som drivits av samma familj sedan 1989. Nu är det dags för den senaste generationen att ta över driften, men några stora förändringar är inte att vänta. Istället ska...

  Faktaruta

  • O Storm Bygg AB
  • E-post
  • Adress:
   Villavägen 14
   743 91 Storvreta
  • Telefon: 0705331362
  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  Arkiv