Äkta italiensk gelato

En lättare glass med riktiga smaker, ekologiska mjölkprodukter och exklusiva råvaror. Äkta italiensk gelato görs på mjölk i stället för grädde, på så sätt träder smakerna fram bättre. Nu finns det att hitta i Ålsten i Bromma.

– Vi använder bara exklusiva råvaror, det är det som gör att det blir så stor skillnad mot industriellt tillverkad glass. Bland annat hämtar vi speciella pistagenötter från Sicilien och hasselnötter från Piemont, glasserna som görs på dem rekommenderar vi varmt, säger Hanna Larsson, som driver nyöppnade Gelat Scarfó i Bromma tillsammans med sin man Angelo Scarfó.


Hon har själv bott i Italien i många år där hon träffade Angelo. Efter flera besök i hemlandet Sverige utan att hitta någon glass som ens var i närheten av gelatóns smaker, bestämde de sig för att flytta hit och starta en egen gelateria.
– Vi åkte till Bologna och gick en kurs i att tillverka gelato. Det tillsammans med Angelos passion för produkten gjorde att vi tog steget och bytte yrkesbana helt. Det vi kan erbjuda finns inte någon annanstans här, menar Hanna som även erbjuder italienskt kaffe, choklad och bakverk.


Gelaton görs av färsk ekologisk mjölk och smaksätts med riktiga ingredienser, även de ekologiska så gott det går. Ny glass tillverkas dagligen och står aldrig mer än två dagar i frysen, detta för att alltid kunna erbjuda kunderna helt färsk gelato.
– Vi har laborerat fram egna recept som apelsinblom och saffran, men gör även traditionella smaker som vanilj och choklad. Det är lätt att tro att det här är någon form av vuxenglass, men även barn brukar tycka väldigt mycket om den. Jag tror att det beror på de rena smakerna som inte finns i glass med kemiska ingredienser, säger Hanna som gärna även tar emot beställningar och skräddarsyr paket för olika tillställningar som kalas, dop och bröllop.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies