186040 OPA1

Antistress hos Oliveras Praktik

Det är ombonat. Det är hemtrevligt. Det är välkomnande, varmt och inbjudande. Väntrummet dignar av böcker, tavlor och prydnadssaker. Vi besöker Oliveras tandläkarpraktik på Norrmalm.

       Inte mycket av entré och väntrum, som finns på ett handikappvänligt markplan, berättar att vi befinner oss på en tandläkarpraktik: Antistress och tandhälsa – Olivera praktik. Associationerna går mer åt att vi är hemma hos någon som älskar färg och konst, böcker och saker som har en mening. Någon som är resglad, beläst, kreativ, konstnärlig och som älskar människor. Vi besöker legitimerad tandläkare Olivera Laskaradic Hochwälder. 

       – Människor, mina patienter, ska känna att de kommer på besök, förklarar Olivera. De med tandvårdsrädsla ska lugnas och de som är stressade ska stressa av. 

Olivera har en härligt brokig bakgrund med både studier från Konstfack samt ekonomistudier i bagaget. 

       – Det blev tandläkarstudier, säger hon. Jag älskar den frihet som finns i tandläkaryrket, att vara min egen chef. Jag älskar att jobba med människor och det finns en kreativitet och konstnärlig del i arbetet också.  

Olivera har besökstider på vardagar mellan klockan nio och fem, men med stor flexibilitet. 

       – Jag vill att mina patienter ska komma på de tider som passar dem. 

För att underlätta för de med ett tajt veckoschema har hon infört ”Familjetimman”. Ett erbjudande där mamma, pappa och alla barnen besöker praktiken samtidigt. 

       – Det uppskattas väldigt mycket. Normalt tar ett tandläkarbesök cirka två timmar i anspråk av arbets- eller skoldagen. Det är mycket tid att utebli från jobbet för familjer med barn. 

På det här sätter undersöks alla vid samma besök. Det borgar också för att barnen får en fin upplevelse hos tandläkaren tillsammans med sina föräldrar. Vilket kan motverka framtida tandvårdsrädsla. 


186040 OPA2


       Olivera har nära till skratt och har en alldeles underbar energi. Lika färgglatt som det är omkring henne, lika färgstark är hennes personlighet. Hon berättar om konsten på väggarna som är där för att distrahera och lugna. 

       – Det är mina egna tavlor som jag själv har målat. Jag byter dem ofta. Mina patienter distraheras med det här visuella och känslomässiga intrycket. Jag jobbar också gärna utan sköterska på rummet. Det är för att verkligen kunna lyssna in patientens vilja och att ibland tona ned den utsatthet som tandvårdsrädda kan erfara.

Olivera arbetar med ett holistiskt perspektiv. Varje besök börjar med en övergripande hälsoanalys med livsstilsfrågor. Hon ser mer än bara tänderna på sina patienter. 

       – Jag kan se i munnen om en patient exempelvis har vitaminbrist, har haft sjukdomar i tidiga barnåren, matvanor, om de haft det tufft i livet eller äter väldigt mycket frukt. Jag vill jobba förebyggande och den här kompetensen hjälper i det hänseendet. En duktig tandläkare ska förebygga och förekomma tandproblem. 

       Oliveras Praktik samverkar med Tandvårdskadades förbund och har förbundets lista på vad de rekommenderar i form av tandvård. Vilka material som är mest vävnadsvänliga och som man har sett minst reaktioner på i form av allergier och liknande. Dessa material finns på praktiken. Olivera samarbetar med terapeuter som arbetar med akupunktur och örtmedicin (Fytologi).

       Praktiken erbjuder all form av modern tandvård: allmän tandvård och estetisk tandvård.

För att hålla sitt behandlingsrum så rent från strålning och vibrationer som möjligt har hon valt att inte arbeta digitaliserat och datorn står i ett närliggande rum. Antistresstanken i praktiken ska utvecklas för framtiden. 

       – Jag kommer fortsätta med anistressidéen. Meningen är att man ska kunna komma in hit, få energi och sedan gå härifrån. Jag vill erbjuda saltvattenbad med ljud för avslappning. Jag är i samtal med en musikforskare som sysslar med metamusik, om hur olika musikfrekvenser kan ge energi. Det här vill jag ska ske genom vattnet. Cellerna ska kunna lyssna på musik, likväl som öronen, för att snabbare komma i avslappning. Jag räknar med att presentera detta i januari 2019, ler Olivera entusiastiskt. 

Läs mer...

2018-12-07 10:00

enterprisemag1

Möjligheterna efter omregleringen av spelmarknaden

Artikel Den svenska spelmarknaden har varit attraktiv under hela 2010-talet. Spelandet är utbrett över landet, bland annat tack vare ett starkt mobilnät. Internet har gjort det möjligt för spelbolagen att nå ut...
bild1

Gamification och vikten av digitalisering för företag

Artikel Gamification blev ett allmänt begrepp 2013, men viftades bort av vissa som något för att locka de yngre generationerna till handel och användning. Men det är mycket mer än så och de företag som hoppade...

Faktaruta

 • Antistress & Tandhälsa / Oliveras praktik
 • E-mail
 • Hemsida
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Adress:
  Markvardsgatan 5
  113 53 Stockholm
 • Telefon: 08-641 57 62 / 0731-571 323
_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv