_Ulrika 1 - 181130_Jana 1_Therese 1_Catrin 1

ÄR ERT FÖRETAG EN ATTRAKTIVARE ARBETSGIVARE?

Hur vet ni att ni är en attraktiv arbetsgivare? 

AGERA ADVISER HR är ett konsultbolag inom HR och verksamhetsutveckling som jobbar mycket med denna frågeställning hos sina kunder. Att chefer och medarbetare uppfattar sin arbetsgivare som attraktiv är ytterst en subjektiv bedömning, utifrån vad som är viktigt för den enskilde. Men det finns absolut vissa områden som är grundläggande förutsättningar för att uppfattas som en attraktiv arbetsgivare - gemensamma förväntningar som en attraktiv arbetsgivare behöver leva upp till. Grundplattan behöver alla bolag ha – AGERA ADVISER HR kan snabbt och enkelt tillsammans med kunden ta fram snabbanalys av just ert nuläge – om ni har de grundläggande förutsättningarna för att vara en attraktiv arbetsgivare och därmed högre chans att få behålla och utveckla era nyckelpersoner. 


AGERA utför vår ADVISER HR AUDIT som ger er en tydlig bild av hur er attraktivitet ser ut just nu. 

Analysen finns både som en snabb och övergripande rapport och som en mer detaljerad analys. Vilken som behövs för respektive bolag bestämmer kunden själv, utifrån rekommendation av AGERAS HR Adviser. Men det handlar inte om någon tjusig, dyr och omfattande rapport – utan ett tydligt verktyg som företagsledningen och HR verkligen kan använda. AGERA ADVISER HRs konsulter som utför ADVISER HR AUDIT är seniora och har en rådgivande och gedigen HR och projektledarerfarenhet. Vi tar inte bara fram ett nuläge utan presenterar också en plan på de åtgärder som företaget behöver göra. För det som behöver förbättras läggs en plan där bolaget måste avsätta tid och engagemang internt, även om man önskar att AGERA erhåller en projektledare. Och beslutet att göra dessa mindre eller större förändringarna med syftet att behålla och utveckla alla medarbetare måste vara väl förankrat och beslutat. 


Här fastnar många gånger ledningen på att det kostar med en konsult och att det kommer att ta tid att implementera. Och det är helt riktigt. Men det man tyvärr kanske inte tänker på är vad det kostar om man INTE gör dessa enkla satsningar. AGERA har tydliga och korrekta nyckeltal på vad det kostar att förlora sina nyckelpersoner eller att 10% av medarbetarna under de närmsta tre åren blir långtidssjukskrivna på grund av organisatorisk stress och ohälsa. Det är långt mycket billigare att som ledning göra rätt från början och engagera sig i dessa frågeställningar som är både billigare och enklare. 


Att attrahera och rekrytera de bästa talangerna – internt eller externt?

Mycket fokus har i många år legat på att attrahera och rekrytera de bästa talangerna! Visst är det viktigt med Employer Branding och att ha en bra och effektiv rekryteringsprocess. Ofta köper företag in rekryteringstjänsten, där du ska se till att ha en vass rekryteringspartner som hanterar och säkerställer att ni rekryterar rätt person till rätt plats och med rätt kompetens.  Men det konsultbolaget AGERA ADVISER HR tydligt kan se hos många kunder är när personen väl är rekryterad så är det många bolag som behöver bli bättra på vad som händer sen, när den nyanställda medarbetaren börjar sin anställning. För det är då arbetsgivaren synas i sömmarna om hur bra arbetsgivare man är. 

Men det som AGERAS konsulter många gånger reagerar över är att många företag inte har någon bra intern rekryteringsprocess, vilket är en av grundförutsättningarna för att behålla och utveckla sin personal. 


Smartast och billigast att behålla och utveckla sina chefer och medarbetare

Att ha en bra och väl fungerande On Boarding process är oerhört viktigt för att ge den nyanställde en riktigt bra start på den nya arbetsplatsen och bidrar också till att den nyanställde kommer mycket snabbare in i det som skall utföras. Det är här du som arbetsgivare investerar tid och engagemang som genererar en kalas-start på nya jobbet – mycket viktigt!


När smekmånaden är över och introduktionen har övergått till vardag på jobbet så kommer de första utmaningarna. För det som många företag glömmer eller tappar fokus på är hur otroligt mycket bättre och lättare det är att behålla och utveckla de chefer och medarbetare man har! Och enormt mycket billigare!


Hur tar ni hand om er personal idag? 

Du kan symboliskt jämföra det med hur du tar hand om din bil eller cykel. Du underhåller löpande med att tvätta, hålla rent, lämna in på service och köpa tillbehör för att ditt fordon skall hålla så länge som möjligt. Och om vi istället symboliserar med hur du tar hand om din trädgård eller dina blommor inomhus så vet du ju att för att alla de vackra blommorna skall trivas och blomma så måste de skötas om. Du säkerställer att dina blommor får lagom med vatten och anpassad näring för just den typen av väst behöver. Det är exakt samma sak med medarbetarna på din arbetsplats. 


Och för att kunna säkerställa att all personal mår bra och utvecklas på bästa sätt utifrån sina ansvar och befogenheter behöver företaget ha bra processer som vägleder ledning, chefer och medarbetare. Dessa processer tas fram av företagets HR funktion. 

Om ni inte har någon HR-funktion behöver ni ta hjälp och råd med denna mycket viktiga planering och vägledning utifrån, vilket AGERA ADVISDER HR kan hjälpa er med. Har ni en HR-funktion så är det också viktigt att ni som ansvarar för detta på HR hinner stanna upp och planera för hur det skall utföras, samt förankra tillvägagångssättet i ledningsgruppen. Och här kan AGERA ADVISER HR också komma in och stötta med projekt eller punktinsatser. 


Läs mer...

2019-09-03 15:30

Hemsida
193031 CP2

Vandrarhem with a view

Artikel Ett engelskt uttryck lyder ”Don´t be a tourist, be a traveller”. En riktig ”traveller” bor på vandrarhem. En resenär som är intresserad av att uppleva och socialisera. Ett utmärkt sätt att få kontakt med...
194088 EH1

Resultatinriktad hudvård

Artikel På Kungsholmen hittar man Emelie hudterapeut. Här utför Emelie hudvårdsbehandlingar med exklusiva hudvårdsprodukter som är anpassade efter varje individs behov.

Faktaruta

  • AGERA ADVISER HR SVERIGE AB
  • E-post
  • Facebook
  • Adress:
    Barnängsgatan 24
    116 48 STOCKHOLM
  • Telefon: 070-568 99 99
Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Arkiv