144068-Wangfoods

Asiatiskt tillagat från grunden – ett framgångsrecept

När syskonen Tommy, Louise och Jimmy Wang var barn och besökte de stora hamburgerkedjorna funderade de över varför konceptet inte fanns i asiatisk tappning. När de alla, inklusive vännen Hans Ye, var färdiga med skolan blev barndomsfunderingen verklighet. Resultatet stavas ChopChop Asian Express.

– Vi såg att det fanns en lucka i marknaden. Människor vill ha lite nyttigare och fräschare mat, lättillgängligt och till ett bra pris. Därför satsade vi på det här, säger Tommy Wang, som tillsammans med de andra tre öppnade ett ChopChop Asian Express i Eskilstuna 2011.
Konceptet med mycket kött, grönsaker och lite fett gjorde succé och i dag driver syskonen Wang och Hans Ye fyra restauranger, förutom den i Eskilstuna även en i Enköping, Arninge och Haninge.
– Många är trötta på pizza och hamburgare och tar till sig det här nya väldigt bra. Våra kunder gillar konceptet eftersom det är nyttigt och varierat, samt att man kan äta det flera gånger i veckan, säger Tommy Wang.


I år planeras ytterligare ett par nya ChopChop Asian Express att öppnas. Målet är att etablera ett varumärke som förknippas med bra och nyttig mat till ett bra pris, och som på sikt finns i hela landet.
En av ChopChops fördelar är lättillgängligheten, restaurangerna har till exempel drive-thru så att kunderna slipper kliva ur bilen och får i stället maten lämnad i en lucka.
– Vår drive-thru är ett smidigt komplement som är mycket uppskattat av till exempel barnfamiljer och gäster som har bråttom.


Till skillnad mot de flesta andra restaurangkedjor sätter ChopChop Asian Express ära i något så ovanligt som att laga sin uteslutande varma mat från grunden, på färska råvaror.
– Vi serverar rätter från hela Asien och har oftast lite ovanliga rätter som asian fusion-rätter som inte är traditionell wok. Till exempel Orange Chicken, lättfriterad kyckling som är wokad i egen sötsur sås med apelsinsmak. Eller Spicy Lime Chicken, lättfriterad kyckling wokad i chili-limesås, säger Tommy Wang.


Klassiska rätter som kyckling med cashewnötter finns också, och dessutom ges matgästen möjlighet att komponera ihop sin egen rätt med hjälp av olika kombinationer.
– Man får välja mellan olika baser som stekt ris eller nudlar samt en, två eller tre varmrätter, säger Tommy Wang.


– Det är perfekt, både stora som små har då många rätter att välja på. Om man inte är så hungrig kan man välja en liten meny, och större för de som behöver mer, tillägger Louise Wang.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies