173064 BFM2173064 BFM3

Björn Fransson Måleri AB är ett familjeföretag kända för sin skicklighet, pålitlighet och lyhördhet.

Björn startade sitt företaget1995 och arbetar numera tillsammans med sina två söner Jesper och Mattias. Utmärkande för dem alla tre är deras stora yrkesstolthet och kravet de ställer på sig själva att alltid vara stolta över de jobb de utfört.

– Vi vill kunna säga ”hej” till våra kunder i affären, småprata en stund och veta att de är nöjda med det arbete vi utfört, säger Björn. 


En ambition som de bevisligen har lyckats med. De har många återkommande kunder och de allra flesta som anlitar firman för första gånger gör det efter rekommendationer av vänner och bekanta.  


Björn Fransson Måleri arbetar både för byggfirmor, företag och privatpersoner. Något som skiljer uppdragen åt och skapar variation. 


– I det här jobbet träffar man hela tiden så många nya och olika människor och det är jättekul. Varje gång man kommer in i ett nytt hem väntar en ny familj med sina personliga önskemål och frågor, säger Björn och ler. 


Tack vare den långa erfarenheten som Björn med söner har får de ofta fungera som bollplank åt osäkra kunder. Han råder dem som inte riktigt vet vilken kulör de ska välja att köpa några provburkar för att se hur färgen tar sig på den aktuella väggen. De flesta vill ha ett ljust och stilrent hem och väljer därför vitt. För att bryta av är det vanligt att måla en fondvägg i avvikande kulör. 


– Mönstrade tapeter blir vanligare och vanligare. Även personliga fototapeter är på stark ingång och att sätta upp dem kräver erfarenhet och fingertoppskänsla, berättar Jesper som också är med vid intervjun. 

Pappa Björn tillägger:


– Det finns inget utrymme för misstag när man sätter upp en fototapet. Om det inte blir perfekt blir det fiasko. 

Utomhus är det ofta målning av husfasader som gäller. 


– Jag brukar rekommendera att man skruvar ner saker från fasader och att man städar upp runt huset så att vi kommer åt att arbeta, säger Björn. 


173064 BFM1


Naturligtvis kan måleriet stå till tjänst med röjning men Björn tycker att det är en onödig utgift för kunden. Kunden ska alltid informeras om hur de själva kan påverka kostnaden. I detta ingår tydliga offerter där alla kostnader ingår. En stor skillnad jämfört med förr är att offerterna från olika företag uppvisar stora prisskillnader, menar Björn och råder människor att dra öronen åt sig när det gäller firmor som erbjuder att göra jobbet till icke marknadsmässiga priser.


– Jag förstår att det kan vara lockande att välja det allra billigaste alternativet men jag lovar att det nästan alltid blir mycket dyrare i längden, säger Björn med eftertryck. 


Vidare ska man alltid kontrollera att firman har F-skattsedel och referenser.  Om du anlitar ett företag som inte har allt i sin ordning förlorar du din möjlighet att beviljas ROT-avdrag. Att det resulterar i en otrygg förlustaffär säger sig själv. 

Björn Fransson med söner tar sig an uppdrag i alla storlekar. 


– Det största vi gjort är nog Johannesbergs slott i Gottröra. Det var ett riktigt roligt och väldigt speciellt jobb, säger Jesper. 


De har inga ambitioner om att företaget ska växa utan föredrar att arbeta i liten skala. Att göra avkall på den nära relationen de har med sina kunder är inget de är intresserade av. Att vara målare är mer än måleri. Det är ett utpräglat serviceyrke. 


– Däremot vill vi gärna att jobben fördelas jämnare över året. Som det ser ut nu har vi fullt under den varmare årstiden och luckor på vintern, förklarar Björn.


För att slippa väntetider rekommenderar han att du anlitar dem för innejobb under lågsäsong.  

Läs mer...

2017-09-04 10:15

181036 T3

Personlig assistans på dina villkor

Artikel I ett demokratiskt samhälle har alla människor, oavsett förutsättningar, rätt till en tillvaro formad av inflytande och självständighet. Skånebaserade Tindra personlig assistans är företaget som med flexibilitet...
181049 AC5

Ungdomar och personal med lösning i fokus

Artikel Alba Camp i Partille är som ett HVB-hem, med skillnaden att ungdomarna har varsin lägenhet. Här arbetar personalen och ungdomarna med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Grundvärderingen är att hjälpa...

  Faktaruta

  • Björn Franssons Måleri AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Bromsbodavägen 69
   19442 Upplands Väsby
  • Telefon: 070 5577799
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Arkiv