176081 MEK2

Catering med knorr

Maria och Christer Melkersson driver sitt Kungälvsbaserade cateringföretag Melkerssons Mat & Event enligt devisen att en minnesvärd måltid består av mycket mer än vällagad mat. Oavsett hur många det levererar till lämnas inget åt slumpen. Mat, porslin, dukar, belysning och inte minst det personliga värdskapet – det är helheten som gör delarna.

Maria och Christer Melkersson hade båda lång och gedigen erfarenhet av service och matlagning i bagaget innan de för två år sedan startade Melkerssons Mat & Event. Maria kom närmast från en tjänst som receptionschef på Hagabadet i Göteborg och Christer har mer än 20 års erfarenhet av kockyrket, som bland annat kökschef på Hagabadet.


Sedan starten i november 2015 har företaget vuxit i stadig takt. Många kunder är återkommande och det är vanligt att nya kommer på rekommendation från kunder vars vänner och bekanta redan anlitat Melkerssons Mat.


– Våra kunder brukar säga att de märker att vi alltid gör det lilla extra för dem, säger Maria.

Som ett komplement till cateringverksamheten driver paret en liten butik där de säljer luncher för take away. Allt är naturligtvis lagat från grunden av färska råvaror och som alternativ på menyn finns Dagens Varma, Melkerssons Gröna och Melkerssons Sunda.

– Så långt det bara är möjligt använder jag lokala och ekologiska råvaror och jag anstränger mig för att laga mat efter säsong, berättar Christer som även hyser en alldeles särskild passion för grönsaker och fisk.


Hans matlagningskonst kan beskrivas som klassisk husmanskost med twist. På lunchmenyn frestar rätter som till exempel Melkerssons fisk- och skaldjursgryta med citronaioli, krutonger och dillkokt potatis, långkokt högrev med kompott på sötpotatis och picklad rödlök eller risotto med smörstekt svamp och rostad paprika.


I anslutning till Melkerssons ToGo-restaurang finns en liten uteservering där man kan äta sin lunch när vädret tillåter i stället för att ta den med sig. I somras var serveringen som oftast fullsatt, säger Maria.

Christer är också en mycket erfaren och kunnig matlagare av specialkost och han lämnar inget åt slumpen. Han lägger lika mycket tid och kärlek på att tillreda och variera maten för exempelvis allergiker.

– Det är tillfredsställande och roligt att laga mat till människor som av olika skäl kräver särskild kost. De är tyvärr inte vana vid att bli prioriterade, säger han. 


Melkerssons cateringverksamhet riktar sig både till privatpersoner och företag. De flesta uppdragen har de hittills fått i Göteborg. Både små och stora uppdrag välkomnas varmt.  Variationen är mycket stor.

– Det finns i princip ingenting inom catering som vi inte tar oss an. Vi gör små och stora bröllop, examination och barndop, levererar bufféer till företagsevent, har hemma hos matlagning hos privatpersoner och anordnar events där kollegor träffas och lagar mat tillsammans, säger Maria när vi ber henne berättar om vilken sorts uppdrag de har.

 – Man kan säga att vi tar cateringen ytterligare ett steg, tillägger Christer.

2017-12-08
Dela artikel

Melkerssons Mat & Event


070-522 48 45

Rollsbovägen 50
442 40 Kungälv

banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies