141041W-iderika1

Choklad för själen

Hon har alltid älskat choklad och för några år sedan gjorde hon pralinen till sitt yrke. Ulrica Grahl driver Idérika, som låter kunderna testa hantverket att göra utsökta praliner. Oavsett om det är ett företagsevent eller ett kompisgäng Ulrica gästar blir det en ljuvlig succé.

Att göra passionen till sitt yrke är något som Ulrica Grahl har lyckats med. Hon har dessutom hittat sin unika nisch. Idérika är en av få företag i sin bransch som både kan åka ut till företagskunder för att hålla kurser i pralintillverkning och bjuda in deltagarna till den egna studion.
   – Jag älskar choklad och har alltid testat mig fram bland olika recept. Till slut var det en kompis som tyckte att jag borde göra detta professionellt. Det blev starten för Idérika, berättar hon. Oavsett om man gillar choklad eller inte så erbjuder jag ett gott tillfälle att göra något roligt tillsammans med andra.


Men det är ju skillnad på choklad och choklad. De som inte tycker om det enklare utbudet som finns i livsmedelsbutiken brukar falla handlöst för någon av Idérikas praliner. Väl utvalda råvaror och spännande kombinationer gör godsakerna till passande presenter för alla smaklökar.
   – Man känner sig stolt över att ha gjutit, fyllt och förpackat sina alldeles egna praliner. Tänk till exempel att låta en grupp kollegor på after work få testa pralintillverkning eller göra detta till ett julmys med vännerna. Mitt koncept vet inga gränser! 


Foto: Josefin Casteryd

2014-11-02
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies