172068 CL2172068 CL3

Compact living - framtidens boende för en modern livsstil

Bostadsbristen i svenska städer är skriande. I takt med att allt fler vill bo centralt ökar behovet av smarta lösningar för små bostadsytor. Till priset av en halv kvadratmeter lägenhet kan du med hjälp av Compact Living Stores smarta lösningar lätt göra om en enrumslägenhet till en tvåa i funktion.

Bostadsbristen i svenska städer är skriande. I takt med att allt fler vill bo centralt ökar behovet av smarta lösningar

för små bostadsytor. Till priset av en halv kvadratmeter lägenhet kan du med hjälp av Compact Living Stores smarta

lösningar lätt göra om en enrumslägenhet till en tvåa i funktion. 


Compact living store är den enda konceptbutiken i Norden som erbjuder kompletta lösningar för människor som väljer ett centralt boende framför boendeyta. 


– Med hjälp av olika kvadratsmarta lösningar gör vi små lägenheter mer funktionella genom att dubbelutnyttja samma yta, berättar grundaren Michael Sandblom. 


Michael har en gedigen bakgrund inom inredningsbranschen och har i många år arbetat med bland annat hotellinredning. 


– Typiskt för hotell är att man hela tiden arbetar för att ta till vara på små utrymmen och vår affärsidé handlar i grund och botten om att utnyttja samma yta


till flera funktioner, förklarar Michael. Behovet av företagets tjänster är enormt. Bostadsbristen i städerna är stor och i

dag måste man betala cirka 100 000 kronor per kvadratmeter för ett centralt boende i storstäderna. 


– I början arbetade vi främst riktat mot ungdomar men idag har vi kunder i alla åldrar under hela livscykeln, säger Michael. 


Han ger exempel på familjer som vill bo kvar inne i stan trots att familjen växer och barn skall dela rum, eller personer som flyttar ihop och vill bo bekvämt i små centrala lägenheter. 60 % av alla ettor i Stockholm bebos i dag av två personer. 


En del familjer i dag har varannan veckas boenden som kräver fler sängplatser men även aktiva seniorer som inte längre har behov av sina stora boenden utan väljer att vill hellre bo mindre för att få pengar till en ökad livskvalitet i form av nöjen och resor. 


– Vi har även kunder som bor större men som idag har möjlighet att jobba hemifrån någon dag i veckan vill ha ett kombinerat arbets- och gästrum, tillägger Michael. 


Ofta är köken och badrummen små i äldre lägenheter. Där erbjuder Compact Living Store superkompakta fullutrustade lösningar med alla funktioner. Det finns en mängd lösningar som skräddarsys efter kundens behov och önskemål. 


172068 CL4


Många möbler i ett.

företagets storsäljare är kombinationer av soffa och säng. Om den kompletteras med ett höj- och sänkbart soffbord som även kan användas som matbord får man med dessa två produkter en etta med ett ”vardagsrum” och ”sovrum” samt matplats. Alla sängar är utrustade med riktiga resårmadrasser av spring pocket typ med bäddmadrasser för bästa

dagliga sovkomfort. 


Till sofforna finns ett nästan oändligt utbud av klädslar varav de flesta är avtagbara och tvättbara.

Många människor lever i uppfattningen om att lösningar som dessa är dyra. 


– Med dagens kvadratmeterpriser kostar utrymmet under en dubbelsäng en halv miljon kronor och jag brukar säga att man med våra lösningar kan skapa ett extra rum till priset av en halv kvadratmeter lägenhetsyta, säger Michael. 


Compact Living Store är agenter för ett antal internationella varumärken men utvecklar och producerar också sina egna produkter särskilt anpassade för den Skandinaviska marknaden. Tillverkningen sker både i Italien och i Sverige. 


Lösning på bostadsbristen?

Företaget har även tagit fram ett nytt lägenhetssystem vid namn SmartStudios™ som skall introduceras inom kort. – Inom detta koncept erbjuder vi fullutrustade lägenheter med inbyggda och välplanerade multifunktioner. De är utrustade på så sätt att två personer ska kunna bo bekvämt med möjlighet till social samvaro med vänner, berättar Michael. 


Detta koncept vänder sig i första hand till fastighetsägare, byggföretag och kommuner som vill tillföra marknaden framtidens moderna boende av hög kvalitet. Där ingår allt men till helt andra priser och leveranstider än vad man varit van vid tidigare. 


Lägenheterna finns att få i volymer som punkthus, lamellhus eller som separata enheter som exempelvis kan ställas på befintliga byggnader för att skapa en förtätning. 


Husen finns i många olika layouter för att kunna passa in i olika miljöer. 


– Väldigt få kommuner klarar de boförsörjningskrav som regeringen ställer och hotas nu av höga viten. Vår lösning gör det möjligt för dem att skapa nya boenden av hög kvalitet på väldigt kort tid,

berättar Michael. 


SmartStudios™ kan anpassas för nyproduktion såväl som ombyggnationer av fastigheter. De kommer att utgöra ett mycket attraktivt alternativ för så kallade prefabricerade lägenheter samt för fastighetsägare som

vill omvandla outnyttjade ytor till bostäder. 


172068 CL5


Växande verksamhet 

Compact Living Store är i kraftig en expansionsfas och man letar med ljus och lykta efter mer personal. 


– Vi söker någon med kompetens inom till exempel sälj, inredning eller webbutveckling. Drömmen vore en person med erfarenhet inom samtliga dessa områden. Men det är kanske ännu viktigare att personen passar in i vårt företag och delar vår filosofi och våra visioner, säger Michael.


Tillsammans med sina kollegor utvecklar han ständigt nya produkter och flera av dem står redo att presenteras inom kort. 


– Inom ett par år är vår ambition att öppna lokala kontor i de nordiska huvudstäderna, säger Michael och avslutar:


Behovet av centralt belägna och kvadratsmarta lägenheter ökar för varje dag då i synnerhet för yngre som vill leva i en urban miljö.


Läs mer...

2017-09-14 10:30

184067 IG1

60 000 produkter för laboratorier

Artikel Johan Jönsson startade UGAB år 2000. UGAB är tekniskt ledande inom energieffektiv skyddsventilation för laboratorier, medicinteknik och industri och har hela 60 000 produktalternativ att erbjuda – i marknadens...
184041 MD3

Hos Monicas Design tror man på Tomten

Artikel Mysigaste butiken i Gamla Stan. Monicas Design är den där butiken som vi, om vi får besökare från övriga landet eller allra helst utlandet, känner oss stolta att få ta med våra gäster till. Butiken är...

  Faktaruta

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv