144093-tvasmasvin1
144093-tvasmasvin2
144093-tvasmasvin1
144093-tvasmasvin2

Dansk och tjeckisk matkultur möts i Årsta

Restaurangen Två Små Svin i Årsta invigdes så sent som i slutet av januari i år, men har redan en växande kundkrets. Kockarna Jimmy Nygren och Calle Olofsson, som driver restaurangen, är båda Årstabor och lockades av visionen att ha en året runt-verksamhet på hemmaplan.

Lokalen som Två Små Svin huserar i kan inte ligga mer centralt i Årsta, därför är det också inget man gör sig av med i första taget. Det konstaterar Jimmy Nygren som tidigare bland annat drivit Café Kakao (”Årstas lilla myshörna”) och en hel del golfrestauranger vilket resulterat i ett säsongspendlande mellan Sverige och Bali. Restaurangen och puben Två Små Svin drog igång med en rivstart i januari med mat och dryck inspirerad av Danmark och Tjeckien.
– Det är enkel och väldigt lättsam mat det handlar om. Ett smörrebröd är till exempel en mellanrätt som görs bara på lite bröd och mycket pålägg, man tar det man har hemma – som sill, strömming, rökt eller gravad lax, räkor, oxbringa, leverpastej. Vad som helst egentligen!
Smörrebröden serveras både varma och kalla, och görs endast på danskt rågbröd från ett intilliggande café.


Är du ute efter långkok och exakta mått på sparrisen är Två Små Svin helt fel ställe. Gillar du däremot en skön och avslappnad miljö där man kan varva snaps, öl och smörrebröd, då har du kommit rätt. Här kan du köpa snapskort och ha en rad olika snapsar att välja på ur ett väl utvalt sortiment. Ägarna guidar dig gärna rätt i snapsens berusande värld.
– Många förknippar snaps och brännvin med midsommar och jul. Då är det en sexa rakt upp och ner som aldrig smakar bra. Så ska det inte vara! Här får man inte ens beställa en sexa, säger Jimmy Nygren, som rekommenderar att snapsen ska smuttas till den enkla men goda maten.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies