134097_ulfsundaslott1
134097_ulfsundaslott2
134097_ulfsundaslott1
134097_ulfsundaslott2

Det konst- och designrika slottet

Konst och design, närproducerad mat och en unik interiör. På Ulfsunda Slott sker inget av misstag. Det snart 400 år gamla slottet har en historia som sträcker sig tillbaka till trettioåriga kriget med drottning Kristina som återkommande gäst. I dag används slottet främst för konferensverksamhet och fest.

Slottet byggdes i mitten av 1600-talet av Gustav II Adolfs general Lennart Torstensson som blivit tilldelad marken som tack för sin medverkan i det trettioåriga kriget. Drygt 300 år senare köptes det av landstinget som bedrev sjukhus och sedermera kursgård i fastigheten. I dag står de 54 rummen till förfogande för både privata gäster och företag som kräver lite extra lyx i sin tillvaro.
– Samtliga rum är individuellt inredda av olika arkitekter som har använt specifika möbler och detaljer. Vi tycker om att förvirra våra gäster lite och blandar gammalt med nytt på ett sätt som gör att det inte går att vara säker på vilket som är vad, säger Gunnar Ormalm, hotelldirektör på Ulfsunda Slott.

Till slottet är alla välkomna, men störst fokus ligger på konferensverksamheten. Som en del av konferensorganisationen Stockholm Meeting Selection bidrar de med sitt koncept som handlar mycket om lyx och flärd. Det märks bland annat i maten, som bestäms av slottets kökschef tillika kreativ chef för samtliga sju anläggningar inom organisationen.
– Vi kallar det för naiva köket, där vi kombinerar maten på ett annorlunda sätt men med traditionella råvaror från lokala och unika leverantörer. Bland annat använder vi mycket kött från Mälardalsregionen och svenska dessertostar i stället för klassiska franska, förklarar Gunnar.
Och till maten dricks med fördel vin eller champagne från slottets egen vinkällare.
– Champagne passar vår image och vi håller därför även priser som gör att folk har råd att dricka det när de kommer hit.

2013-08-28
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies