192006 REDOL2

Digitalisera din bokföring

Ett kuvert med avsändare Skatteverket brukar ofta kunna ge dig som företagare en liten klump i magen innan kuvertet hunnit sprättas upp. En auktoriserad redovisningsbyrå hjälper till att håller magklumpen borta.

       Redovisningsgruppen Olofsson AB, eller i dagligt tal RGO AB, består av sex erfarna medarbetare och har sitt säte i centrala Södermalm i Stockholm. Företaget erbjuder tjänster inom redovisning till alltifrån mindre enskilda firmor till medelstora aktiebolag, oavsett bransch. Företaget grundades redan 1985.

       – Att anlita en auktoriserad redovisningsbyrå som följer REX:s (svensk standard för redovisning) redovisningsnormer är en kvalitetssäkran för dig som klient att redovisningen sköts professionellt. Det är också ett sätta att skapa trygghet för dig så att när kuverten från Skatteverket dimper ned i brevlådan kan du slippa det magonda, ler Leif Olofsson på Redovisningsgruppen Olofsson AB. 

       RGO hjälper dig att effektivisera den tid du behöver lägga på bokföring genom E-bokföring. 

Du sköter fakturering och bokföring online på din smartphone, surflatta eller dator i ett program som gör automatiska avstämningar gentemot din internetbank, samt ger dig en otal smarta funktioner som bland annat inkluderar företagets ekonomiska status. 

       – Ja, skrattar Leif. Konsumpåsarna med kvitton som tidigare levererades till kontoret hör till historian. Vi har anammat digitaliseringen på ett mycket medvetet sätt och ser det som oerhört fördelaktigt för våra klienter att minimera tiden de behöver lägga på fakturering, betalningar och bokföring. Du kan i princip sitta på tunnelbanan och samtidigt fakturera dina kunder. Det du skickar iväg går in i systemet. Vi ser att det är en framtida utveckling som starkt gynnar våra svenska företagare, vi ligger lite efter i Sverige idag men vi är på väg. Det här är en process som vi hjälper till med. 

       RGO hjälper till med löpande bokföring, månadsbokslut, momsredovisning samt skattedeklarationer. De gör också budgeter och beräknar framtida kassaflöde utifrån den utveckling som ses i ditt företag. Aktiebolag som behöver hjälp med årsbokslut, årsredovisning, samt årsredovisningshandlingar för revision, likväl som delårsrapporter och kontrollbalansräkningar, hittar dessa tjänster hos redovisningsgruppen. 

       Deklarationstider innebär extra tryck för revisorer och RGO tar hand om såväl bolagsdeklarationer, handelsbolagsdeklarationer som deklarationer för enskilda företagare samt privatpersoner. 

       Många företagare inleder sitt enskilda företagande genom att verka i enskild firma. För de som får företaget att utvecklas finns det ofta fördelar att bilda ett aktiebolag. Leif förklarar: 

       – Fördelen med enskild firma är att du inte behöver göra en årsredovisning att skicka in till bolagsverket. Nackdelen är att du hela kontinuerligt behöver skatta för ditt resultat. Ibland kan skatteeffekten bli så hög som 60 procent. I ett AB tar du ut en lön och den vinst som eventuellt blir kan ligga kvar i bolaget. Via ditt AB kan du också ta ut utdelning och denna beskattas till 20 procent. Vill du gå från enskild firma till AB, rekommenderar vi att du har kvar din enskilda firma, startar ett AB och sätter in 50 000 i ett aktiekapital. När ditt AB är registrerat hos Bolagsverket kan du lägga ned din enskilda firma. 

       Fördelarna med att anlita en auktoriserad redovisningsbyrå är således stora oavsett ändamål. För det företag som får en årsredovisningsrapport från RGO kommer den automatiskt upp på UC (Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag), vilket är en kvalitetsstämpel i sig. Vi låter Leif få sista ordet:

       – Välj en auktoriserad redovisningsbyrå. Vi tar hand om din bokföring och redovisning snabbare, effektivare och rätt från början! Vi missar aldrig. Inte en endaste momsredovisning har vi missat genom åren. Vi har ett effektivt arbetsflöde som fungerar som en kvalitetskontroll, avrunda Leif Olofsson på Redovisningsgruppen Olofsson AB. 

Läs mer...

2019-02-06 09:45

193003 BM1

Din egen kropp – nyckeln till allt

Artikel Nu finns möjligheten att kasta nyckeln. Lås och stäng om dig med ditt eget fingeravtryck. Så enkelt, smart och säkert att till och med FBI, den amerikanska federala polismyndigheten, ser det som världens...
193044 DS4

Året runt - till destination Stegeborg

Artikel Det är lätt att bli hemmablind. Många bokar slentrianmässigt en charterresa till Kanarieöarna, när det finns så mycket oupplevt att se i Sverige. Har du varit i Stegeborg?

Faktaruta

  • Redovisningsgruppen Olofsson AB
  • Epost
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Gotlandsgatan 84
    116 38 Stockholm
  • Telefon: 08-30 42 20
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

Arkiv