186062 HD5186062 HD4186062 HD3186062 HD2

Din tandläkare i Huddinge

Regelbundenhet är A-O vad det gäller god tandhälsa. Regelbundet användande av tandtråd, regelbunden tandborstning och regelbundna besök hos tandhygienist och tandläkare. Då ökar chansen att du få behålla dina tänder livet ut.

Hos Huddinge Dental i Huddinge centrum finns två tandläkare, tre sköterskor och tre tandhygienister som är redo att ta hand om dig och din tandhälsa. 

     – Vi är en liten personlig tandläkarklinik som erbjuder kvalitativ tandvård i moderna lokaler i Huddinge, säger Solveig Warfvinge. Eftersom du frågar vad som utmärker oss vill jag svara att vi lära känna våra patienter, vi sätter patienten i centrum och vill att alla ska känna sig trygga med vården hos oss. 


Kliniken utför all form av tandvård: Undersökningar och allmän tandvård. Laserbehandlingar för smärtfria lagningar. 3D-röntgen för att upptäcka eventuella förändringar i käken samt som ett viktigt redskap vid implantatkirurgi. Cerex för att snabbt och bekvämt tillverka kronor på plats i kliniken. Klinikens tandhygienister hjälper även till med borttagning av tandsten, tandlossningsprevention, samt tandblekningar. 

     – Många patienter kommer återkommande in för en årlig undersökning av sina tänder, berättar Solveig. Vi undersöker så att allt ser fint ut och tar bort eventuell tandsten. De flesta patienter kommer en gång per år, andra oftare och ytterligare andra kommer vartannat år. Det är individuellt och något som vi gärna rådgör med våra patienter om. Andra kommer hit för att de har tandvärk eller har förlorat någon tand och behöver få den ersatt. Till tandhygienisten rekommenderar vi att du går en gång i halvåret.


Solveig menar att det viktigaste komplementet till dina tandläkar- och tandhygienistbesök är att du sköter din egen tandhälsa dagligen. Att borsta tänderna ordentligt morgon och kväll, samt att använda tandtråd eller tandsticka mellan tänderna. Vilket du helst ska göra innan du använder tandborsten. En eltandborste gör dina tänder mer effektivt rena än när du borstar tänderna för hand. 


186062 HD1


     – När du har borstat dina tänder klart är det klokt att inte skölja med vatten, då behåller du de verksamma ämnena som tandkrämen lämnar på dina tänder. De flest tandkrämer är bra. Undvik att köpa tandkrämer som innehåller slipmedel för dessa sliter på tändernas emalj. Det finns ju olika tandkrämer för den som exempelvis har ilningar. Själv har jag min egen personliga favorit-tandkräm och det är Oral–B, berättar Solveig.  


Huddinge Dental erbjuder även tandblekning. Blekningen sker på kliniken med hjälp av bettskena och lampa och gör dina tänder upp till åtta steg ljusare. En blekning som normalt håller sig uppemot cirka fem år. Beroende på förutsättningar. Den som dricker mycket kaffe, rödvin och andra mörka drycker riskerar att förlora effekten av blekningen snabbare. 


Kliniken tar emot såväl barn som vuxna och tar även emot akuta besvär. Tandläkarna har mångårig kompetens och erfarenhet. Samarbetet mellan personalen på kliniken är inarbetat. 

Personalen talat flera olika språk: svenska, engelska, ryska och grekiska, vilket underlättar för de patienter som inte talar svenska. 


Finns det något mer allmänt råd du kan ge oss Solveig, utöver regelbunden tandborstning, tandtråd samt regelbundna besök hos tandläkaren? 

     – Det finns mycket att tänka på. Undvik småätande. Om du exempelvis tycker om att dricka juice eller äta citrusdrycker vänta med att borsta tänderna i 20-30 minuter. Citrusfrukter har en surhetsgrad som förändrar emaljen. Ge den tid att neutraliseras. Sedan är det klokt att inte konsumera så mycket cola-cola. Det är lätt att man blir sittandes vid datorn och dricker sin coca-cola. För mycket coca-cola, för ofta, fräter sönder dina tänder, säger Solveig.  

Läs mer...

2018-12-06 11:15

186066 AH1

Stark student- och företagshälsa

Artikel – Tidigare, och fortsatt, är vårt fokus studenters hälsa. Vi hjälper studenter vid Göteborgs Universitet och Chalmers att må bättre, säger Maria Ljungqvist, VD på Akademihälsan och Fysiken, i Göteborg....
191018 CN3

Ömsint konst som berör

Artikel Konstnären Charlotte Nicolin har skapat igelkotten Henry. Äkta make och tvåbarnsfar som med sin varma blick värmer det mest frusna nordiska vinterhjärta. Han väcker tanken och längtan om att vilja värna...

  Faktaruta

  • Huddinge Dental AB
  • Epost
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Forelltorget 2
   141 47 Huddinge
  • Telefon: 08-77 41 080
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Arkiv