153059_Comple
153059-Comple1
153059_Comple
153059-Comple1

Doften av nybakat bröd är ljuvlig

Många känner till att Kista Galleri har Sveriges längsta öppettider från 10-21, sju dagar i veckan, 359 dagar om året. Det finns dock andra saker som så många kanske inte känner till, nämligen vad Konditori Complé har att erbjuda.

Varje morgon klockan 04.00 skapas det nya bakverk och färska frallor, bröd och andra läckerheter på Konditori Complé som ligger i Kista Galleria. 359 dagar om året, oavsett väder och vind finns det alltid färska frallor på morgonen för hungriga frukostgäster och tidiga lunchmöten. 


I verksamheten finns ett eget bageri och det är här allt bakas med kärlek, omsorg och endast dagsfärska varor och produkter. Konditori Complé är ett välkänt fik för många Kistabor. Akan Lokman har drivit företaget i samma anda sedan 1989, och firar 25 år som företagare i Kista Galleria. Konditoriet erbjuder 120 sittplatser och det är full verksamhet från tidig morgon till sena kvällen. Det finns frukost, lättare lunch samt en liten del catering, då det ligger många företag ute i Kistaområdet som gärna beställer via utkörning.


– Vår cateringverksamhet står för 30 % av vår totala omsättning, berättar Akan. Det blir en hel del goda bakverk som ska bakas och samtidigt försöker vi möta våra kunders behov. Du kan få hjälp av våra duktiga medarbetare att skapa din egen tårta om du har speciella önskemål, till exempel vid ett bröllop. 


I diskarna ryms nybakat bröd och det är en dröm för en kaffetant att gå bland dessa goda bakelser, tårtor, wienerbröd, sockerfria alternativ och läckra pajer samt smörgåsar. 


– Vi har en ambition att tillverka och baka klassiska produkter på plats i eget bageri med fräscha och fina råvaror, avslutar Akan. Vi säljer inget halvfabrikat utan allt är bakat med kärlek, omtanke och baserat på färska råvaror. 
Att stanna mitt i en shoppingrunda är ett måste för att ta en fika på klassiska Konditori Complé. 


Bakom stängda dörrar pågår en febril aktivitet för att du ska få avnjuta en läcker prinsessbakelse, god blåbärs Tosca, hallongrotta eller klassisk chokladbiskvi. 

2015-04-15
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies