153119_IsolaBella
153119_IsolaBella1
153119_IsolaBella
153119_IsolaBella1

Drömmen om Italien

Man når restaurang Isola Bella via Visbys allra smalaste gränd. Kullerstenarna, vinrankorna och de italienska flaggorna får en osökt att tänka på Lady och Lufsen. Hit kommer kärlekspar, barnfamiljer och jubilarer för att njuta av den genuint italienska maten, uppmärksamma servicen och rustikt familjära atmosfären.

På Isola Bella tar man maten på största allvar och bjuder därför regelbundet in italienska gästkockar för inspiration. Här är det viktigt att ciabattan och pastadegen knådas som i de italienska köken. När restaurangens ägare, Nenad Egic ombeds nämna gästernas favoriträtt talar han varmt om pizzan.
   – Folk älskar verkligen vår pizza, vi använder bara mozzarella och riktiga råvaror när vi bakar dem, säger han stolt.

Andra favoriter är carpaccion gjord på svensk biff och husets caprese, tomatsallad med basilika och mozzarella.
   – På efterrättssidan blir det upplopp om vi tar bort ginon, skrattar Nenad.

Dagtid dukar Nenad och hans personal upp en frikostig lunchbuffé dignande av italienska specialiteter. Här finns två sorters soppor, en mängd antipasti, pastasåser och lasagne.
   – Vi brukar säga att vi bjuder på sex meter mat, ler Nenad, och berättar att lunchen sommartid kompletteras med pizzabuffé och charkuterier.

På kvällarna serveras en ambitiös à la cartemeny laddad med läckerheter som salviadoftande saltimbocca och frutti di mare i gryta med aioli och hembakat bröd.

Utifrån gatan ser Isola Bella ut som en liten restaurang och väl inne är atmosfären ombonad och intim. Trots detta tar restaurangen lätt 75 sittande gäster och på sommaren kan lika många till sitta på den väderskyddade uteserveringen. Under sommarmånaderna öppnar Isola Bella By the Sea. Delar av menyn serveras då på en servering med spektakulär havsutsikt strax utanför Visby. Nenad och hans personal är redo för sommaren 2015.
   – Vi är en restaurang för alla, avslutar den stolta krögaren som sätter gästernas totalupplevelse i fokus och serverar storslagen mat på enkelt vis.

2015-04-20
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies