194066 SG1194066 SG_NY1194066 SG_NY3194066 SG_NY2194066 SG2194066 SG3

Ekologisk hårvård

Studio Green i Örebro tar hand om dig enligt devisen ”Hälsa och skönhet kommer inifrån” och erbjuder hårvård, hudvård samt kroppsbehandlingar med ekologisk inriktning.

Marina Fredrikzon hyrde rum som massör hos Studio Green i Örebro. Hon hade en fin relation med ägarinnan av salongen och det blev ett naturligt steg att ta över den när tillfället gavs. Marina har drivit salongen sedan 2012. En salong som funnits i nu elva år. 


Grönt är himla skönt

Verksamheten baseras på ett grönt koncept. Ekologiska produkter i mesta möjliga mån och ett holistiskt perspektiv vad gäller människan. 


Salongen utför hårmineralanalyser via ett samarbete med Alpha Plus. Ett svenskt företag baserat i Falun grundat av naturläkare och näringsmedicinare Peter Wilhelmsson som är drivande inom näring och hälsa och tillverkar högkvalitativa kosttillskott. 


       – Via en hårmineralanalys kan du få information om status i kroppen som påverkats av bland annat kost, stress och exponering av tungmetaller. Tillsammans med resultatet bifogas också näringsrekommendationer för att sätta din kropp i balans igen. Ett flertal av våra kunder har fått tillbaka såväl ork som ett skinande hår, säger Marina. 


Eko för knopp och kropp

På Studio Green arbetar två frisörer, en kropps- och spaterapeut samt Marina som är hud- och kroppsterapeut. Frisörerna klipper samt färgar hår med antingen så kallade new age-färger eller rena ört-färger. 


       - Vi vill kunna ge kunden det bästa marknaden har att erbjuda idag för miljö och hälsa inom alla kategorier och det tycker jag att vi gör, berättar Marina. 


Salongens kroppsterapeuter tar hand om kroppar med smärta och skador eller kroppar som bara önskar få en skön behandling. 


       – Vi erbjuder behandlande massage och har många kunder med problem som smärta i nacke, axlar, värk i ländrygg och så vidare, säger Marina. Vi tar även hand om kunder proaktivt inför eventuell operation för att de ska få en snabbare återhämtning efter ingreppet. 


Även ansiktsbehandlingarna är naturnära och ekologiska med produkter från välkända leverantörer som Maria Åkerberg, Rosenserien eller Chokladserien.


      – Även här jobbar vi resultatinriktat och får många kunder till oss med problemhy så som akne, ärrbildning eller de som vill ha en hudföryngrande behandling. För oss är det viktigt att man tittar holistiskt, mår inte kroppen bra på insidan så visas det på utsidan.


Studio Green Online Shop

Studio Greens webbshop säljer hårvårdsprodukter, hudvårdsprodukter och kosttillskott från noga utvalda leverantörer. Samma märken och produkter som används vid behandlingarna. Även hårmineralanalysen går att köpa via webben i form av ett kit. 


Marina tror på en framtid där utbudet av ekologiska märken ökar och salongen ges möjlighet att bredda sig samt fortsatt utveckla frisördelen. 


        – Vi ser gladeligen framåt, ler hon. Det är spännande att kunna erbjuda ett grönt koncept inom något så traditionellt kemiskt belastat område som hårvård. Det är ett koncept vi haft sedan starten och vi ser att intresset växer.

Läs mer...

2019-09-02 10:45

Webbshop
195060 VT9

Trelleborg – mer än en skånsk sommarstad

Artikel Trelleborg är en stad med brett utbud – med närhet till både hav och natur som lockar besökare året runt. Här finns också en vikingaborg, palmer, vackra stränder och en livfull landsbygd som präglas av...
195043 K5

Däckverkstad med gediget sortiment

Artikel Med stort kundfokus, ett brett sortiment och dessutom en stor återförsäljare av däck till driftingbilar har Kloma blivit en omtyckt aktör på marknaden.

Faktaruta

  • Studio Green
  • Adress:
    Kilsgatan 8
    705 54 Örebro
  • Telefon: 019-188510
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv