135131skoogskrogochlogi1
135131skoogskrogochlogi2
135131skoogskrogochlogi1
135131skoogskrogochlogi2

En gastronomisk trio i Funäsdalen

Familjen Bertilsson i Funäsdalen erbjuder sina gäster lite av varje i matväg. Tillsammans med sina barn Emil och Rasmus driver ägarparet Malin och Thomas Bertilsson restaurangerna Toppstugan, Gamla Veras och Skoogs Krog och Logi – tre pärlor som står för varsitt eget koncept med garanterad fjällutsikt. ”Utan hjälp från hela familjen hade det aldrig funge-rat”, konstaterar Emil Bertilsson.

Det är till Skoogs Krog och Logi som Funäsdalens besökare och invånare kommer för att njuta av god, vällagad mat från grunden. Råvarorna kommer från närområdet och plockas inte sällan av ägarparet Malin och Thomas Bertilsson. Hjortron, svamp och enbär som krydda till brännvinet är några smakrika exempel på det traktens natur har att erbjuda.
Hit kommer man också för att bo när man besöker Funäsdalen. Med 35 sängplatser fördelade på flera rum och mindre lägenheter är detta ett lockande boendealternativ med toppläge. Det finns gott om gemensamma utrymmen samt bastu. Antingen kan man som besökare ordna sin egen mat i lägenheten eller komma till en uppdukad frukost i restaurangen.
– Är man sedan ute i backen och åker är Toppstugan det perfekta stoppet för en portion bra fjällmat, säger Malin Bertilsson. Det är en mäktig utsikt därifrån med gott om plats för att sitta både ute och inne. Där serverar vi välsmakande mat som kommer hyfsat snabbt och alla rätter har sin fjällprägel!
Bland annat står renskavsgryta, fiskgryta, egenkokt gulasch, hamburgare och svampsoppa på menyn. Toppstugan har även öppet några dagar varje vecka under sommarhalvåret så det är bara att ta liften upp.
– Även i Toppstugan tillagas allt för egen hand, från grunden. Och den som inte vill äta kan fika i stället. Fikabröden är mycket omtyckta och kommer direkt från Klövsjö Stenugnsbageri.

I Toppstugan arrangeras även evenemang året om. Bland annat har man ett uppskattat nyårsfirande. Men är man däremot sugen på att köra en utekväll med lite klassiskt krubb är det till Gamla Veras man går.
– Här finns pizza, hamburgare, biff med bearnaise och oxfilé. De där enkla rätterna som är både prisvärda och goda. Våra tre restauranger kompletterar varandra bra, säger Emil Bertilsson.
Oavsett vilken typ man är och vad man är ute efter kan man kort och gott konstatera att Toppstugan, Skoogs Krog och Logi och Gamla Veras levererar något för alla.

2013-11-04
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies