133040.KafeKajak.1
133040.KafeKajak.2
133040.KafeKajak.3
133040.KafeKajak.4
133040.KafeKajak.1
133040.KafeKajak.2
133040.KafeKajak.3
133040.KafeKajak.4

En idyll mitt i storstan

Kafé Kajaks läge är drömlikt. Mitt på Kungsholmen hittar besökaren en grönskande idyll med utsikt mot Riddarfjärden. Med naturen inpå knuten ligger det intill ett av Stockholms populära gångstråk på Smedsudden. Här har fiket gjort sig känt för såväl läget som för den goda maten.


Det är ett ungt familjeföretag som möter besökaren på Kafé Kajak. I den gamla byggnaden från 1830 huserar verksamheten tillsammans med den intilliggande kajakklubben. Sedan några år tillbaka är det äkta makarna Peter Parnestig och Ida Hellkvist som driver Kafé Kajak. Många söker sig hit för den hemrökta laxens skull och Peters egen rabarbercheesecake har blivit ett dragplåster i sig.
– Vi vill binda ihop den klassiska, kvalitativa maten med det fina läget, säger Peter Parnestig. Det vi serverar är i största möjliga mån hembakat, hemlagat och tillagat från grunden med en bas i det ekologiska och närproducerade.
Utöver tillströmningen av kafégäster som slår sig ner för en sallad eller tårtbit på den vackra uteserveringen finns det möjlighet till arrangerade festligheter. På det vackra trähusets övervåning ligger en festlokal med plats för 50 personer. Kommer man om sommaren kan Kafé Kajak anordna en utomhusfest för större sällskap. Konferenser, kickoffer eller bröllop – oavsett vad kan både meny och koncept anpassas.
– Många gäster uppskattar att de kan ta del av den omgivande naturen vid ett event här. Man kan exempelvis paddla kajak eller spela brännboll i väntan på maten. Maten tillagas på plats och det är ett uppskattat inslag att om sommaren se Peter stå här ute och grilla. Vi har serverat både helgrillad spädgris och lamm men även haft en enklare korvbricka på menyn, säger Ida Hellkvist.
Utöver det faktum att cateringverksamheten når stockholmare utanför Kafé Kajak har ägarduon nyligen öppnat upp en liknande caféverksamhet på Talludden som ligger ut med Huvudsta strandpromenad. Och om ett par år vill man inta ytterligare mark.
– Tillsammans med min syster som är konditor vill vi på sikt öppna ett bageri som levererar brödet till hela vår verksamhet, säger Peter Parnestig. Då har vi skapat en egen, värdefull cirkel!

2013-06-04
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies