184063 RP1

En liten pärla inom bad och bh

En snygg bh kan lyfta en hel outfit. Hos Pärlan, Söderhallarna, finns butiken som säljer bad- och underkläder med kvalitet som både syns och märks.

I Söderhallarna vid Medborgarplatsen i Stockholm finns butiken Pärlan. En av Stockholms mest välsorterade bad och BH-specialister. Butiken ägs och drivs av Simin Ansari och har funnits i 25 år. 


– Jag har valt att satsa på högkvalitativa bad- och underkläder, berättar Simin, samt också lite större storlekar. Även kvinnor med mer former och lite större byst vill ha fina, designade underkläder. 


Butiken säljer bland annat underkläder, badkläder, morgonrockar, nattlinnen och tunikor. 


Som kund inför badsäsongen finns precis allt att välja på. Enfärgat eller mönstrat i regnbågens alla färger och möjligheten att själv koordinera bikiniunderdel med bh. 


– Mina kunder vill kunna köpa underdel och bh för sig för att få precis den passform de behöver. Många köper dessutom olika byxor till samma bh-topp. Idag har intresset även ökat för tankinin, som består av byxa och linne, berättar Simin. Linnet går utmärkt att rulla upp när du ska sola och rulla ned när du vill vara mer heltäckande klädd. Bikiniunderdelar finns i allt ifrån den klassiska modellen till shorts och badkjol eller badkjol i kombination med byxa under. 


Det märke som är mest omtyckt vad gäller badkläder är det kända Gottex. Gottex har tillverkat badkläder sedan 1956 och står för såväl kvalitet som glamour och trend. Badkläderna kännetecknas av en fantastisk passform.


Att köpa bh är inte alltid så enkelt och Simin förklarar att det vanligaste misstaget kvinnor gör är att de köper för stor omkrets. De hittar rätt kupa, men glömmer bort omkretsen. 


– 70 procent av passformen är omkretsen. En bh som sitter bra under bysten ger bra stöd och avlastar för axlarna. Det är som att köpa skor, säger Simin. Köper du fel skor kan du förstöra rygg och fötter. En bh som inte sitter bra kan ge problem i axlar och nacke. Ett bra lyft av bysten ger dessutom finare former. När du lyfter armarna i taket ska bh:n sitta så bra att den inte åker upp. 


Simin är utbildad inom skrädderi av underkläder och vet hur de plagg hon säljer är tillverkade. Hon kan också hjälpa till att göra ändringar. Stamkunderna är många och flera av dem har funnits med henne i 25 år. Hon skrattar: 


– Ja, det här är min lilla pärla! Jag har så många fina minnen härifrån. Jag kommer att skriva en bok om min affär en vacker dag. ”Bad- och BH-specialisten på Söder”. Titeln är vald. Det är inte bara en butik – jag träffar så mycket folk, olika människor i olika åldrar. Jag har hittat många vänner och kompisar via den här butiken. Jag älskar att ge service och jag älskar att lyssna på mina kunder. 


Pärlan, en liten butik med ett jättestort utbud – och en engagerad ägarinna med stort hjärta!

Läs mer...

2018-10-09 12:45

193001 KF7

Ett kök med ett stort och vilt hjärta

Artikel KingFisher i Mariestad är en modern och trendinkännande viltrestaurang med tentaklerna ut i världen. Smakerna är hämtade från det svenska, franska, italienska och amerikanska köket. Men även andra delar...
42826101832_84c596947e_o

Det svenska spelundret

Artikel Sverige är med i toppen bland de nationer som utvecklar flest, och bäst, dataspel. Den svenska spelsektorn är ständigt växande och den årliga tillväxttakten har sedan 2006 legat på 35 procent. Förutom...

Faktaruta

  • Röda Pärlan
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Söderhallarna 110
    118 72 Stockholm
  • Telefon: 08-6427215 | 0709998817
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

Arkiv