155026 KP
155026 KP0
155026 KP1
155026 KP2
155026 KP
155026 KP0
155026 KP1
155026 KP2

Essensen av Thailand

Ända sedan öppnandet 1992 har stockholmare och tillresta köat för ett bord på thairestaurangen Koh Phangan på Södermalm i huvudstaden. Och populariteten är lika stor nu, men i dag hittar man Koh Phangan även på Östermalm och i Uppsala.

När Koh Phangan på Skånegatan öppnade för 23 år blev ganska snabbt en stor framgång. Restaurangen var inte bara Sveriges första thaikrog utan inredning och innemiljö skilde sig från allt vi tidigare sett här hemma.


För ägaren Alexander Youssef som tog över Koh Phangan för drygt fem år sedan har det varit viktigt att bevara och utveckla den genuint thailändska maten, den färgstarka miljön och den glada och omtänksamma servicen.
   – När vi inredde lokalen här på Östermalm gjorde vi det med inspiration från Skånegatan. Att äta hos oss ska vara en upplevelse för alla sinnen, menar Alexander.


I köken arbetar passionerade thailändska kockar med ambition om att maten på Koh Phangan ska smaka precis som i Thailand, utan inblandning av smaker från andra asiatiska kök.
   – När jag tog över Koh Phangan reste jag till London på inspirationsresa tillsammans med en kock som arbetat hos oss sedan vi öppnade. Vi kom hem stärkta av att vår mat höll samma smakmässiga kvalitet som på de bästa thaikrogarna i London och med massor av nya serveringsidéer, berättar Alexander stolt.


Att Koh Phangan ska vara en restaurang för alla är något man aldrig kompromissar med.
   – Till oss är alla välkomna och den stora mixen av gäster bidrar till den avslappnade stämningen som vi är så måna om, säger Alexander.


Viktigt för den avslappnade atmosfären är också att restaurangen fungerar som en plats dit man tittar in för en spontan middag utan att ha beställt bord. Därför är drygt hälften av platserna reserverade för drop-in-gäster. Väntetiden tillbringas i den trevliga baren.

Även i Uppsala går det bra att bara dyka upp spontant även om det är att föredra att boka bord innan för att vara på den säkra sidan. Trots att Alexander är mån om att förvalta Koh Phangans historia och goda rykte anstränger han sig hela tiden för att utvecklas. Menyn förändras med jämna mellanrum och just nu är man mitt uppe i en storsatsning på drinkutbudet.
   – Vi har anställt en väldigt meriterad bartender som bidrar med ny kreativitet i form av spännande drinkrecept och fantasifulla sätt att servera dem på, säger Alexander.


När vi frågar honom om framtidsvisioner ler han bara hemlighetsfullt och nöjer sig med att konstatera att framtiden ser ljus ut för Koh Phangan.


2015-08-25
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies