155059 KC
155059 KC0
155059 KC
155059 KC0

Ett café för alla sinnen

Ljuskronor i taket och vacker stuckatur där väggar möter tak. Ett besök på Karla Café på Östermalm i Stockholm är inte ett vanligt cafébesök, Utan en fröjd för alla sinnen. Ägaren Firyel ”Fia” Saiba saknade ett café med hemmakänsla och öppnade Karla Café för ett och ett halvt år sedan.

Idén och lusten att öppna något som Karla Café fanns hos Fia Saiba redan för tio år sedan. Hon inspirerades bland annat av caféer i Wien och när barnen blivit lite större var det dags att göra verklighet av drömmen.
   – Här ska alla känna sig välkomna, oavsett ålder, säger hon.


Här ges gästerna även en upplevelse utöver det vanliga cafébesöket och det är inte svårt att förstå varför gästerna kommer hit, dag efter dag, inte sällan från andra stadsdelar. Inredning i brunt och svart får någon annan ägna sig åt, här är det tydligt att inredningen är planerad in i minsta detalj och av en sann estet som gillar färgprakt. Bara miljön är värd ett besök, det ger en skön, lyxig känsla att vistas här.


Karla Café har två våningar: en café- och restaurangdel med plats för 90 personer samt en fest- och konferensavdelning i källarvalven på undervåningen med utrymme för 60 personer. I källarvalven äger allt från konferenser, student- och födelsedagsfester till baby showers och bröllopsfester rum. Fia Saiba och hennes kollegor möter önskemålen på meny.


I café och restaurangdelen avslöjar sortimentet Fia Saibas passion för att baka. Här finns bakverk som förenar ögongodis och smakglädje. Lunchmenyn bjuder på enklare mat som sallader, små tilltugg liksom fisk och kött och det är traditionella svenska smaker som serveras. Middagsmenyn bjuder bland annat på hummersoppa, jordärtskockssoppa och pankopanerad majskycklingfilé. Fullständiga rättigheter gör det möjligt att njuta av ett glas rött, ett glas kyld champagne eller en kall öl – antingen till maten eller bara som det är.

2015-08-26
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies