Exotiskt spa mitt i Östersund

Fiskar som äter upp död hud på dina fötter så att de blir mjuka och fina. Det är verklighet på 34:ans Spa Relax och Friskvård i Östersund. Under samma tak finns även företaget Musik & Massage som erbjuder flera olika massagebehandlingar.


Det är en särskild sorts småfiskar från Asien som tycker om att äta döda hudceller. Genom att stoppa ner fötterna i ett bad i 25 minuter där fiskarna simmar blir fötterna mjuka och lena. Och det gör inte ont försäkrar Janitha Hallgren som driver företaget 34:ans Spa Relax och Friskvård.
– Fiskarna har inga tänder och kan inte bitas. Män brukar beskriva känslan som svagström, medan kvinnor jämför det med sockerdricka runt fötterna, säger hon.
Innan fiskpedikyren får kunden sitta i ett fotbad och blir därefter ordentlig rengjord om fötterna. Janitha kontrollerar även att det inte finns några öppna sår eller smittsamma åkommor.
– Då får man inte göra fiskpedikyr här. Vi är väldigt noggranna med hygienen och kollar upp sjukdomshistoria och besvär inför alla behandlingar, förklarar hon.

Men även om fiskpedikyren är den stora grejen erbjuds här fler behandlingar. En nyhet är ryggrehabmaskinen Nuga Best NM5000 som ger en neuromuskulär massage, avlastar ryggraden samt utvidgar mellandiskrummet. Maskinen kombineras gärna med infraröda bastun och klassisk massage för optimalt resultat.

Under samma tak som 34:ans SPA Relax & Friskvård driver Maribel Hansson företaget Musik & Massage. Hon erbjuder kunder främst klassisk massage som mjukar upp stela muskler genom knådning, stretchning och töjningar.
– Det finns även mjukare massage att välja på, så kallad afrikansk spamassage. Då används mer olja och man fokuserar på avslappning och beröring genom mjuka cirkulerande rörelser, förklarar Maribel.
Numera erbjuder hon även ansiktsbehandling då både rengöring, peeling, massage och ansiktsmask ingår. Behandlingen passar såväl kvinnor som män, ung som mogen hud.

2013-04-09
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies