133112.gottes.fun.food.1

Festa till det med en fontän

Med en chokladfontän på bordet blir festen lyckad ur många perspektiv. Fontänen är en vacker skapelse på buffén, sprider en fantastisk doft i rummet och kan fungera som en isbrytare mellan folk som inte tidigare har träffats. Men framför allt är det en god och uppskattad efterrätt.


– Vart vi än kommer är chokladfontänen ett populärt inslag. Många säger att de bara ska ha en liten som komplement till den övriga efterrätten, men eftersom det är ett lite udda inslag som många inte tidigare har sett vet vi av erfarenhet att de brukar bli väldigt populära, säger Daniel Hansson, ägare av Gottes Fun Food som hyr ut och säljer fontäner för festbruk.
Daniel har bara varit igång i några månader, men har erfarenhet i området sedan flera år tillbaka efter att ha drivit en liknande verksamhet med en kompanjon. Liksom då är det fontäner som är det unika i företaget, såväl för choklad som för dryck.
– Det finns många företag som hyr ut maskiner för popcorn och sockervadd, men fontäner är vi i stort sett ensamma om att hyra ut. Det beror nog på att de är dyra att köpa in och många vill inte ta den risken, menar Daniel.
Han började med att köpa in två fontäner vid sidan om sitt vanliga jobb, men då antalet bokningar började rulla in blev det fler maskinerna och han sa upp sig från sin anställning.

Med landets största utbud har Gottes Fun Food fontäner för alltifrån barnkalas på tio personer till fester för flera hundra. Med 15 kilo choklad kan de flesta äta tills de får nog, för vid ett dopp går det åt runt tre gram. I dryckesvarianten hälls med fördel några förpackningar lådvin i så att gästerna kan förse sig själva.
– Välj ett lite billigare vin och satsa i stället på en exklusiv presentation. Tanken är att slippa fylla på gästernas glas hela tiden, säger Daniel som har levererat fontäner till såväl Melodifestivalen och Nobelfesten som stora bröllop och företagsevent.

2013-06-10
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies