191027 ANNB2191027 ANNB1191027 ANNB4

Förbered ditt bygguppdrag

Att som privatkund ha tydliga önskemål, med en tydlig inventarielista om vad som önskas installeras i kök och badrum – ger ett tryggare och kostnadseffektivare bygge.

       Två hungriga grabbar i byggbranschen; Niclas Lekström och Lasse Sintridis samtalade för några år sedan om att byggbranschen kändes lite mossig och trögflytande. Nya material, nya tekniker och nya maskiner, men samma småtrötta kultur med bygg-gubbar som kommer och går som de vill till arbetsplatsen.  

       – Det var 2016 och vi kände att vi ville göra annorlunda. Vi ville driva ett byggföretag som andas nytt, säger Niclas. Vi bestämde att vi ska vara på plats varje dag oavsett väder och vind. Allt ska vara klart till den deadline vi bestämt med uppdragsgivaren och vi ska lämna byggplatsen ren och snygg efter varje arbetsdag.  Vi ville se mer driv, större omsorg om kunden, bättre kommunikation, snyggare resultat och ett fast pris. 

       Annedal Bygg och Badrum erbjuder en mängd tjänster inom bygg; nybyggen och renovering av kök och bad. Företaget tar hand om byggprocessen från start till mål, vilket inkluderar såväl bygg och kakel som VVS och el. Offerten ger ett fast pris, som betyder just det. 

       – Vi står för det vi säger, förklarar Lasse. Vi har fasta priser och så länge inga ändringar görs, det vill säga att kunden lägger till något till uppdraget, så står det fasta priset fast. Dessutom tar vi inte betalt förrän arbetet är utfört. Vi känner att vi har självförtroende att jobba på det här sätter, då vi ännu inte sett några missnöjda kunder. 

       Företaget jobbar med transparens och god kommunikation. Dialogen om vad som sker under byggnationen eller renoveringen är tät med kunderna och dokumenteras med bilder. Allt för att skapa en ömsesidig trygghet under processen. 


191027 ANNB3


       – Vi trivs att jobba med, och vill mena att vi är specialister på, privatpersoner. Alltifrån nybyggnation till renoveringar och totalrenovering av badrum och kök. Vi får även uppdrag om mindre renoveringar inför försäljning av privatboende. 

       Byggföretaget vill ha en effektiv arbetsdag och förklarar att de har alla de olika maskiner som kan tänkas behövas samt att dessa underhålls kontinuerligt för att arbeten inte ska stanna av i onödan. För att ytterligare effektivisera bygg- eller renoveringsprocessen ber de sina kunder om en inventarielista innan bygget sker. 

       – Vi vill ha en inventarielista så att vi kan förbereda oss på bästa sätt. Vi vill kontrollera att de saker som är inköpta är godkända och att de passar ihop. Olika fabrikat kräver olika sätt att bygga och vi vill vara förberedda. 

       De menar att bygga ett badrum kan var ett stort beslut och de rekommenderar ofta kunderna att ta en veckas extra betänketid för att kunna berätta hur de vill ha det. Är förarbetet grundligt gjort och önskelistan tydlig så löper arbetet på bättre. 

       – Vi är bra på att utvärdera våra arbeten och oss själva. Vi checkar kontinuerligt av utförda arbeten för att säkerställa att det går som det ska. 

       Vi utvärderar även vårt företag var sjätte månad för att se vad vi kan förbättra, om vi behöver anställa fler hantverkare och så vidare. Den här branschen har ofta en långsam utveckling. Vi vill skjutsa på tempot lite, säger Niclas. 

Läs mer...

2019-01-18 09:15

194021 BK&B2

Bee den du är i Göteborgs uteliv

Artikel Fördomsfriaste krogen och mötesplatsen i Sverige ligger i Göteborg. Den röda tråden är mångfald och kärlek – till mat och människor och möten.
194044 HM4

Ingen sommar utan Häggströms i Lögdeå – Sveriges mest udda modedestination.

Artikel Lögdeå må vara en liten plutt på Sverigekartan med sina cirka 350 invånare, men den lilla bygden stoltserar med ett anrikt modehus med anor från 1922. Uppdaterat till en livsstilsbutik i NK-format med...
  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Arkiv