174006_NY6174006_NY2174006_NY1

Forno Romano – nu mer italiensk än någonsin!

Solen tycks ha ett speciellt skimmer över det italienska köket. Krus med olivolja, vedugnsbakade pizzor och mortlar som krossar färska kryddor till pesto. På Forno Romano i Uppsala kommer ingredienserna direkt från Italien och menyn har nu utökats med en redan omtyckt avsmakningsmeny.

På Forno Romano i Svava Gallerian möter vi en av de tre drivna bröderna som äger restaurangen, nämligen Aydin Isecan. Tillsammans med bröderna Hikmet och Metin driver de idag tre populära restauranger runt om i Uppsala. Det är nu dryga fyra månader sedan de tog över den italienska restaurangen med ambitionen att ta den till nästa nivå – att bli mer italiensk än någonsin förr.


174006_NY3


Bröderna har skissat fram en avsmakningsmeny som påminner om det libanesiska meze och det spanska tapas. Ett härligt sätt för små liksom stora sällskap att beställa in många smårätter att dela på. Menyn som döpts till Amore innehåller bland annat små vedugnsbakade pizzor, chark med olika korvar, oliver, kapris och ostar, en mix av mycket, helt enkelt och menyn kommer att variera.


– Vi försöker hitta grundkonceptet till diverse pizzor och pastarätter och passande öl och vin – för en komplett italiensk känsla.


Råvarorna som används i restaurangen kommer direkt från Italien och importeras för att ge den perfekta känslan på maten. Men det krävs mer än rätt råvaror för att maten ska bli perfekt. Den ska också vara tillagad i den speciella vedugnen som gett restaurangen dess namn.


174006_NY4


– Vi är noga med att det ska finnas något för alla som vill äta här. Vi servera glutenfri pasta och pizza, vi har vegetarisk och vegansk mat och även anpassningar till LCHF.


Från klockan 15.00 på eftermiddagarna finns även á la carte som serveras fram till klockan 21.00. Den som vill kan sedan sitta kvar i baren med ett glas vin fram till 22.00. Många företag och andra sällskap väljer att samlas här efter arbetstid, det går då att boka in den speciella VIP-loungen för att sitta lite mer avskilt. På fredagar och lördagar har restaurangen även livemusik.


– Våra gäster kommer från företag över hela Uppsala - både mindre firmor och myndigheter. Vi är vana att hantera större grupper och många uppskattar att det går att få besöket mot faktura.


174006_NY7


Det märks på besöksantalet att konceptet är framgångsrikt. Trots att det finns 275 sittplatser i restaurangen får den som vill äta lunch räkna med en stund i kö för att komma fram. Restaurangen ordnar gärna med catering för den som är intresserad.


– Vi har ingen fast meny för catering utan anpassar oss efter kunds önskemål. Vi är flexibla vilket såklart uppskattas. Vi ordnar mat för alla möjliga storlekar på sällskap, vanligast är ett sällskap på mellan 10 – 20 personer men som sagt, vi har inga krav på varken max eller minimum, säger Aydin.

Läs mer...

2018-05-07 14:45

183078 A2

Ökad självinsikt – nyckeln till bättre resultat

Artikel Klimatet hos många företag och organisationer är tufft idag. Det ställer höga krav på dig som ledare; du ska både hålla fokus på affären, ditt uppdrag och även orka samt klara av att leda andra. Genom...
183091 FE1

Flinka event-arrangörer

Artikel Eventföretaget Flinks Events resa startade för cirka 18 år sedan då Daniel Flink köpte porslin för 60 personer på Blocket, som han sedan hyrde ut. För vinsten köpte han fler och fler saker och idag är...

  Faktaruta

  • Forno Romano
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Svava Gallerian
   Dragarbrunnsgatan 50
   753 20 Uppsala
  • Telefon: 018– 14 45 14
   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Arkiv