194017 WD1194017 WD2194017 WD3194017 WD4

Fotboll och en kall

Alla Häckens matcher visas på Whoopsi Daisy. En supercharmig göteborgsk kvarterskrog där Hisingebor och andra trevliga människor möts.

Hisingen är Sveriges femte största ö. En ö som rymmer såväl landsbygd som stadsbygd. Ön utgör ungefär hälften av Göteborgs yta och här bor cirka en fjärdedel av invånarna. På Hisingen har några av världens största skeppsvarv legat. Hisingens första fotbollsklubb bildades redan 1906, IF Nord som redan året efter bytte namn till Lindholmens IS. På Kohagen anlades Hisingens första fotbollsarena. En arena som förknippas även med BK Häcken som startade 1940 – Hisingens mest kända idrottsförening. Klubben som fostrade Teddy Lucic. 


Matchkväll slinker den fotbollstokiga gärna in på Whoopsi Daisy på Wieselgrensplatsen. En av Hisingens mest klassiska hak och omtyckta kvarterskrogar. Ali Akan som äger och driver restaurangen har turnerat runt i såväl Sverige och Norge som Stockholm och Göteborg för att komma underfund med var han hör allra mest hemma samt samla på sig erfarenhet från krogbranschen. Det slutade med Whoopsi Daisy i Göteborg – på Hisingen. 

        – Jag behöver den här energin som finns här, och slipper gärna den alltför stressiga känslan i Stockholm, ler Ali som har hittat hem. 


Trots att Alis revisor inte gav tummen upp för investeringen så litade Ali på sin magkänsla. Lokalerna har han fräschat till och utbudet har uppgraderats. Likaså finns en snygg festlokal att hyra för den som önskar briljera med en minnesvärd fest, bröllopsmiddag eller företagsevent. Ordentligt känd är krogen bland Häcken- och andra fotbollssupportrar. Whoopsi Daisy är en schysst sportbar som spetsar till helgerna med Live-band. Opretentiös och välkomnande, sportsnördarnas och musikälskarnas samt Hisingehipsterns favorithäng. Ett klientel som samsas med den äldre generationen, studenter, familjer som vill ta en hamburgare och ett otal stammisar. 


Det är inte bara fotboll som visas på de stora skärmarna. Här går det även att se hockey, motorsport, golf och andra väl utvalda sportevenemang.  Bravida Arena ligger på fem minuters gångavstånd.  Arenan som firar sin femårsdag 2020. En konstgräsarena med allsvensk status. Det här är Hisingefotbollen har sitt hjärta idag. 

        – Vi tillhör Häcken, säger Ali. Vi är starka supportrar och det är givetvis ett ypperligt läge för oss att Whoopsi Daisy ligger just här. Ett stenkast från hemmaarenan. 


För att stuka till sportbaren så som Ali, hans medarbetare, gäster och Hisingeborga är värda att ha den, samarbetar Ali med en utvecklingskonsult. Tillsammans åkte de över till England för att hitta inspiration till att skapa än mer Whoopsi Daisy-attityd.  


Whoopsi Daisys meny har något för alla - alltifrån den som bara är lite sugen till den som är helt utsvulten, samt alla däremellan som önskar en schysst lunch, god middag eller ta en kall öl. Det är klassiska sportbar-rätter på menyn med hamburgare, pasta och sallad. Även husmanshjältar som stekt fläsk, pannbiff och pytt-i-panna. Givetvis behöver vi nämna fish and chips också. Dagens lunch med två rätter att välja på samt en grymt generös salladsbuffé med avslutande kaffe och kaka. Det känns tryggt, genuint, vällagat och smakar bra.


Det är en stolt Ali Akan: Hisingebo, krogägare, Häckensupporter och musikintresserad familjefar som slår ut med armarna för att sammanfatta sin resa. 

       – Det ligger mycket hårt arbete bakom dagens Whoopsi Daisy, säger han. Det känns otroligt härligt att vi har lyckats så bra. 

Läs mer...

2019-07-02 13:30

193088 NPS1

NajsPeople rekryterar toppkandidater

Artikel Bra kandidater inom Sales och Office är hårdvaluta idag och Stockholm är en av de tuffaste marknaderna. NajsPeople är rekryteringsspecialisterna som är nischade inom områdena Sales samt Office professionals....
193083 ABDJ1

”Vi intygar äktheten''

Artikel Redan i svenska författningar från 1600-talet benämns Notarius Publicus. Den 6 oktober 1882 utfärdades en stadga angående befattningen vars syfte idag är att hjälpa allmänheten med att kontrollera och...

  Faktaruta

  • Whoopsi Daisy
  • E-post:
  • Adress:
   Wieselgrensplatsen 11
   GÖTEBORG
  • Telefon: 031-650110
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  Arkiv