163011 ÖK
163011 ÖK0
163011 ÖK1
163011 ÖK
163011 ÖK0
163011 ÖK1

Gourmetmat med sommarkänsla och Mälarvy

I ett av Västerås starkast växande områden ligger Öster Mälarstrand Krog. Här vid Mälarens strand kan västeråsarna se fram emot en mängd spännande förändringar och nyheter. Den nye ägaren, krogprofilen Angel Oliver, längtar efter att öppna en verksamhet för alltifrån njutstunder på den 400 kvadratmeter stora bryggan, till sushi för avhämtning i den nyrenoverade baren på framsidan.

– Utgångspunkten för mig är att ta vara på, och verkligen utnyttja potentialen hos restaurangens helt unika läge, säger Angel Oliver som är tämligen säker på att få ställen i Västerås kan konkurrera med en sådan fantastisk utsikt över Mälaren.


Hela restaurangen samt den stora bryggan är byggt på pålar direkt i vattnet.


– Tänk att sitta här en varm sommarkväll med ett glas gott vin och höra vattnet klucka alldeles nedanför fötterna, säger Angel som verkligen ser fram emot att välkomna sina gäster till vad som han hoppas blir Västerås sommarställe nummer ett.


Angel har investerat i en gigantisk markis som täcker hela altanen vilket gör att man kommer att kunna sitta ute från tidig vår till sen höst. Något vi svenskar verkligen uppskattar.


På framsidan av restaurangen har Angel renoverat det gamla caféet som tidigare huserade där. Nu öppnar han där i stället en efterlängtad sushibar.


– Vi har en helt fantastisk sushikock som har mer än tjugo års erfarenhet av japansk matlagning. Jag lovar kreativitet och fantastiska smaker och alla menyer kommer att vara noga utprovade och testade innan de serveras, försäkrar Angel som är uppenbart glad och förväntansfull över sin nya verksamhet.


Inne i själva restaurangen som är renoverad och försedd med nytt möblemang serveras goda och mättande luncher. Kyliga dagar kan det hända att det brinner en brasa i den öppna spisen.


– Jag skulle beskriva inriktningen som husman med en extra twist, säger Angel och berättar om oxkind med jordärtskocka, friterad sej med tartarsås och kålpudding med rårörda lingon och gräddsås.


Man erbjuder även skräddarsydd catering och möjlighet att arrendera hela restaurangen för fester eller bröllop. En mer passande lokal för ett sommarbröllop vid vattnet är svårt att föreställa sig.


Till sommaren planerar Angel för trevliga aktiviteter och temakvällar på bryggan.


– Skaldjurskvällar passar ju bra med tanke på det sjönära läget men även stillsam underhållning och möjlighet att spontan bara slinka in på ett glas vin och kanske några bitar sushi när man har lust, säger han.

2016-06-02
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies