165066 BB1
165066 BB2
165066 BB1
165066 BB2

Hamburgare och öl för alla smaker

På trivsamma Beer & Burger på Söder i Örebro serveras fantastiska hamburgare för alla smaker. Här är köttet tuggvänligt, dressingarna hemvispade och tillbehören rikligt tilltagna. Namnet avslöjar att det givetvis även finns en mängd olika ölsorter att välja mellan, men här finns även kreativa milkshakes samt flera andra drycker för både stora och små.

Efter att ha renoverat och rustat upp den tidigare tapasbaren på Ängsgatan 13 i Örebro öppnade Kerstin Oscarsson Beer & Burger i december 2015. Med stor entusiasm och hårt arbete har hon lyckats skapat en restaurang som örebroarna på kort tid tagit till sina hjärtan. 


Lokalen är trivsamt inredd med rutigt stengolv i vitt och svart, soffor placerade i stora välvda fönster, gråblåa väggar och en trevlig bar med sittplatser. 


– Vi har rum för 30 sittande gäster och jag rekommenderar större sällskap att ringa och beställa bord i förväg, säger Kerstin, och tillägger att det under sommaren finns plats för ännu fler gäster på den trivsamma uteserveringen vid fint väder. 


På menyn finns naturligtvis en mängd olika hamburgare – både av klassiskt snitt och innovativa varianter i kreativa smakkombinationer. De givna rätterna kompletteras regelbundet med nyheter. De sistnämnda testas i cirka en månad för att ta reda på om de är tillräckligt omtyckta för att platsa på den ordinarie menyn. 


– Just nu har vi till exempel Beef Burger, en burgare med hängmörad biff i stället för hamburgerkött. Den serveras med briochebröd, bearnaisesås, karamelliserad lök, bacon och pepper jack cheese. Hittills har den varit väldigt populär, säger Kerstin. 


Köttet i de traditionella hamburgarna är framtaget tillsammans med Bergslagen delikatesser. Köttet har en grov textur vilket ger en mer tuggvänlig hamburgare – något som uppskattas mycket av gästerna, enligt Kerstin. 


165066 BB0


Annat gott på menyn

Utöver hamburgare har man även fish n’ chips, caesarsallad och en biffrätt på menyn. Men eftersom man valt att fokusera på hamburgare vill man inte att menyn ska ”spreta för mycket åt olika håll”, som Kerstin uttrycker det. 


Rätternas uppläggningar är kreativa och överraskande. Som ett exempel kan man nämna biffrätten som serveras trancherad i hamburgerbröd på en miniatyr av en lastpall. 


Naturligtvis finns även vegetariskt alternativ – en vegoburgare bestående av ölfriterad chèvre som serveras med valnötter och honung. Även veganer är varmt välkomna. 


– Vi har dock ingen möjlighet att hålla veganska ingredienser på lager och för att veganburgaren ska hålla lika hög kvalitet som alla andra behöver vi lite framförhållning, säger Kerstin och tipsar att man i så fall gör bäst i att ringa någon dag innan sitt besök. 


På Beer & Burger är dryckessortimentet generöst och att det till stor del består av öl är knappast någon överraskning. 


– Öl är väl den klassiska drycken till en burgare och nuförtiden finns det så många olika sorter att välja mellan, säger Kerstin. 


Populära är också restaurangens generösa milkshakes som finns i en mängd härliga smakkombinationer. Kerstin medger att hon älskar milkshakes och att hon hade det som krav att det skulle finnas på menyn när restaurangen öppnade. Men att välja ut en favorit är svårt, för att inte säga omöjligt.


– Jordgubben är fantastisk, men även mintchoklad, polkagris och banan-choklad är otroligt goda, ler hon. 


För den som önskar kan alla smaker serveras med alkohol. 


Under den gångna sommaren och hösten har Beer & Burger bjudit in till en hel del event som varit välbesökta och omtyckta, exempelvis trubadurkvällar och kräftskiva. Kerstin avslöjar att det även finns en hel del framtidsplaner för restaurangen, vissa som ligger nära i tiden medan andra ännu befinner sig på tankestadiet. 


Det råder inga tvivel om att Beer & Burger har en ljus framtid att se fram emot. 

2016-10-14
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies