192015 NG1

Här är det hugget i sten

I gatubilden finns både betongen och granitsten. Marcus Larsson, vd och delägare på Nordic Granit AB vet vad han tycker: ”Betong kan bli sliten efter några år. Graniten blir bara finare med tiden och är betydligt mer hållbar”.

       Nordic Granit AB sysslar med natursten från alla värdens hörn. Företaget tillhandahåller allt från standardprodukter som kantsten och gatsten till specialbeställda produkter enligt kundens önskemål. Nordic Granit som 20-årsjubilerade förra året har flyttat från Vänersborg på Västkusten till Norrköping på östkusten. Marcus kan sin historia om företaget och berättar medryckande om hur hans far startade Nordic Granit genom att köpa på sig begagnad gatsten som han sedan sålde vidare. 

      – Av en händelse blev min far presenterad för en tysk stenfirma och de fick förtroende för varandra. Tyskarna importerade från Portugal och var i samma veva på väg att börja importera från Kina. Det hela slutade med att tyskarna gick in som delägare. Nordic Granit blev med detta en av de första att importera granit från Kina till Sverige. 

       Marcus har varit på Nordic Granit i 16 år och vd sedan 2013. Flytten av Nordic Granit till Norrköping genomfördes av Marcus under 2012. En stad som tack vare sitt geografiska läge når fem miljoner invånare inom en 20 mils radie och har såväl bulkhamn som containerhamn. Marcus beskriver Nordic Granit som en aktör med stor flexibilitet, hög kvalitet och gedigen kunskap samt snabba leveranser. 

      – Tack vare att vi har en lageryta på 10 000 kvadratmeter i Norrköping kan vi lagerhålla både granit och betongprodukter. Detta gör oss otroligt flexibla. 

      Vikten av att tillhanda hålla god service gör att Nordic Granit också erbjuder till exempel hårdfog, för att undvika ogräs i stenläggningens fogar, och även Verschi ett anti-förskjutningssystem för plattor. 

      – Vilket gör att du kan lägga plattor där du har tungtrafik utan att plattorna rör på sig, förklarar Marcus. 

      Passionerat och kunnigt beskriver Marcus graniten, dess kvalitet och dess färgskiftningar och färgnyanser beroende på var stenen är bruten. En gatsten som håller i hundratals år och bara blir vackrare av tid och användning, med ett tidlöst uttryck och miljövänligt hållbart. 

      – Vi jobbar tillsammans med kunden för att hitta den bästa lösningen för projekt beroende på vilken hårdhet, färg och kvalitet som användningsområdet kräver. Om det går att tillverka i granit så kan vi få fram det. Våra kunder varierar alltifrån de stora aktörerna inom bygg, som till exempel NCC, Skanska och Peab, till enmansföretagare som ska anlägga en uppfart till huset åt en privatperson. 

      – Vi hjälper alla.  Alla som betalar får handla, skrattar Marcus. 

Läs mer...

2019-03-12 15:45

192064 S&P1

Dina rättigheter – våra skyldigheter

Artikel Med varje klients intressen och rättigheter i absolut fokus erbjuder Severius & Partners Juristbyrå rådgivning och representation på en rad rättsområden. Kännetecknande för byrån är brinnande engagemang...
192031 SS4

Svenskt fintech-bolag utmanar fondjättarna

Artikel En trio i Göteborg har skapat verktyget som ger dig mod att börja aktiespara. Istället för att fylla bankens ficka via de avgifter den tar ut för ditt fondsparande – fyll din egen.

Faktaruta

  • Nordic Granit AB
  • Epost
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Ramshällsvägen 16
    602 38 Norrköping
  • Telefon: 011-23 44 60
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Arkiv