192015 NG1

Här är det hugget i sten

I gatubilden finns både betongen och granitsten. Marcus Larsson, vd och delägare på Nordic Granit AB vet vad han tycker: ”Betong kan bli sliten efter några år. Graniten blir bara finare med tiden och är betydligt mer hållbar”.

       Nordic Granit AB sysslar med natursten från alla värdens hörn. Företaget tillhandahåller allt från standardprodukter som kantsten och gatsten till specialbeställda produkter enligt kundens önskemål. Nordic Granit som 20-årsjubilerade förra året har flyttat från Vänersborg på Västkusten till Norrköping på östkusten. Marcus kan sin historia om företaget och berättar medryckande om hur hans far startade Nordic Granit genom att köpa på sig begagnad gatsten som han sedan sålde vidare. 

      – Av en händelse blev min far presenterad för en tysk stenfirma och de fick förtroende för varandra. Tyskarna importerade från Portugal och var i samma veva på väg att börja importera från Kina. Det hela slutade med att tyskarna gick in som delägare. Nordic Granit blev med detta en av de första att importera granit från Kina till Sverige. 

       Marcus har varit på Nordic Granit i 16 år och vd sedan 2013. Flytten av Nordic Granit till Norrköping genomfördes av Marcus under 2012. En stad som tack vare sitt geografiska läge når fem miljoner invånare inom en 20 mils radie och har såväl bulkhamn som containerhamn. Marcus beskriver Nordic Granit som en aktör med stor flexibilitet, hög kvalitet och gedigen kunskap samt snabba leveranser. 

      – Tack vare att vi har en lageryta på 10 000 kvadratmeter i Norrköping kan vi lagerhålla både granit och betongprodukter. Detta gör oss otroligt flexibla. 

      Vikten av att tillhanda hålla god service gör att Nordic Granit också erbjuder till exempel hårdfog, för att undvika ogräs i stenläggningens fogar, och även Verschi ett anti-förskjutningssystem för plattor. 

      – Vilket gör att du kan lägga plattor där du har tungtrafik utan att plattorna rör på sig, förklarar Marcus. 

      Passionerat och kunnigt beskriver Marcus graniten, dess kvalitet och dess färgskiftningar och färgnyanser beroende på var stenen är bruten. En gatsten som håller i hundratals år och bara blir vackrare av tid och användning, med ett tidlöst uttryck och miljövänligt hållbart. 

      – Vi jobbar tillsammans med kunden för att hitta den bästa lösningen för projekt beroende på vilken hårdhet, färg och kvalitet som användningsområdet kräver. Om det går att tillverka i granit så kan vi få fram det. Våra kunder varierar alltifrån de stora aktörerna inom bygg, som till exempel NCC, Skanska och Peab, till enmansföretagare som ska anlägga en uppfart till huset åt en privatperson. 

      – Vi hjälper alla.  Alla som betalar får handla, skrattar Marcus. 

Läs mer...

2019-03-12 15:45

194008 ÖNA1

Rätt väg till arbetstillstånd

Artikel Juridiken kring arbetstillstånd och förlängning av arbetstillstånd kan vara snårig. Fel förfarande kan få stora konsekvenser och det är ofta svårt...
194044 HM4

Ingen sommar utan Häggströms i Lögdeå – Sveriges mest udda modedestination.

Artikel Lögdeå må vara en liten plutt på Sverigekartan med sina cirka 350 invånare, men den lilla bygden stoltserar med ett anrikt modehus med anor från 1922. Uppdaterat till en livsstilsbutik i NK-format med...

Faktaruta

  • Nordic Granit AB
  • Epost
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Ramshällsvägen 16
    602 38 Norrköping
  • Telefon: 011-23 44 60
naim 4

Superdeisgnern Naim Josefi

Skapar magi.

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv