133037.tva-grabbar.1

Husman och fest på klassisk mark

Oavsett om det serveras lunch eller arrangeras event i Två Grabbar och Köks festvåning är det mat tillagad från grunden som förgyller gästernas smaklökar. Den här gastronomiska verksamheten är ett resultat av två krogrävar som slagit sig samman i ABF-husets ljusa restaurangverksamhet på Sveavägen.


Den ljusa, öppna festlokalen i välkända ABF-huset har blivit en samlingsplats vid allt från födelsedagskalas till skådespelarsamtal och jazzkvällar. Bakom regin står Johan Tholsby och Christian Lundberg som båda har mångårig erfarenhet av Stockholms krogliv. De slog sig samman under förra året för att gemensamt driva ett nytt tillhåll för såväl lunchsugna som festglada kvällsgäster. Resultatet blev Två Grabbar och Kök. Här serveras dagligen fyra olika luncher med stor variation. I övrigt kan lokalerna bokas för alla slags event. Men oavsett vilket ändamålet är ruckar man inte på ambitionerna.
– Vi lagar mat från grunden och gärna husmanskost från världens alla hörn. Maten är i centrum och jag tror att det märks att vi verkligen brinner för vårt yrke. Det här är det bästa jag vet! säger Johan Tholsby som har 25-års erfarenhet som kock.

Även dryckerna har fått sin givna plats. Sedan ägarduon tog över verksamheten 2012 har de utvecklat dryckeskonceptet för att kunna erbjuda helhetspaket med allt från god mat till passande drinkar. I dag är det framför allt i Två Grabbar och Köks uthyrningsverksamhet som de ser störst utvecklingspotential.
– Här är möjligheterna oändliga och vår målsättning är att alltid utgå från kundens önskemål. En del festvåningar fastnar i sina särskilda koncept. Vi är betydligt mer flexibla. De lösningar vi inledningsvis presenterar är bara förslag som kan vägleda kunden, säger Christian Lundberg.

Lokalen tar uppemot 450 gäster och om kvällen fylls rummet av en gemytlig atmosfär med inslag av stadens ljus. På Två Grabbar och Kök är det främst mötet med gästerna som förhöjer duons arbetsdagar.
– Det är otroligt roligt att vid exempelvis ett företagsevent få arbeta nära kunden och utveckla en tanke till ett färdigt resultat. Och vi har stött på helt galna kundidéer om sandstränder inne i lokalen, säger Christian Lundberg och skrattar.
Två Grabbar och Kök omarbetar idéer och hittar smarta, kostnadseffektiva lösningar som fungerar i praktiken.
– Inte sällan är vår roll att lugna kontaktpersonen ute hos kunden och intyga att vi har koll på läget. Att vara festarrangör på ett företag kan vara riktigt stressigt, då är det bra med en kompetent och hjälpande hand från vår sida.

2013-06-04
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies