144046-shogun

Japansk mat som smakar som i Japan

Japansk mat är mycket mer än bara sushibarer. En japan som vill äta en ordentlig måltid sitter länge med flera olika rätter som är vällagade utifrån utvalda råvaror. På restaurang Shogun i Gamla Stan i Stockholm finns båda alternativen.

– En sushibar har ofta lättare mat som lagas snabbt. Här har vi mer mat av kvalitet och lagar allt från grunden, förklarar Robin Chan som tillsammans med sin bror Wang Chan och deras vän Wei Liang driver Shogun i Gamla Stan.


Medan många restauranger med utländska inslag anpassar sig till vad svenskarna vill ha erbjuder Shogun i stället en meny som även lockar japanerna. Maten är lagad enligt japanska metoder, något en van person känner direkt.
– Hit kommer japaner och beställer in många smårätter, precis som de gör i sitt hemland. De känner att exempelvis såsen är lagad från grunden på samma sätt som en svensk som äter sin husmanskost kan känna det direkt, menar Robin.


Lokalerna är nyrenoverade och består av tre rum, ett för större sällskap som bokar restaurangen för middagar, ett annat inrett i Hong Kong-tema samt ett med mer modern inredning.
– På så sätt kan vi ge våra gäster olika upplevelser och miljöer även om de kommer hit och äter flera gånger i veckan. Vi varierar även maten mycket och åker på inspirationsresor till bland annat Holland för att hitta nya rätter som vi kan anpassa och ta in i vår meny.


Restaurangen har funnits i snart 30 år och lever mycket på sitt rykte. Det gör att de sällan gör reklam, men ändå har fullsatt. Att det är tack vare rekommendationer från andra besökare av restaurangen är det ingen tvekan om.
– Det handlar om att erbjuda mat med kvalitet. Vi och vår personal arbetar jämt och har bra kontakt med våra kunder. Det tillsammans med råvaror från väl utvalda grossister gör att det blir bra.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies