175043 IQ2

Kinesisk stresshantering i Sollentuna

Ingela Qi Gong är en verksamhet i Sollentuna som håller kurser i just Qi Gong. Övningar som fokuserar på andning och långsamma rörelser och har en lugnande effekt.

Det hela tog sin fart för fjorton år sedan när Ingela Kullman var småbarnsmamma, hade ett heltidsjobb och fick in en del träning om dagarna. Trots det fullspäckade schemat hade hon svårt att sova. Hon upptäckte då Qi gong som är en gammal kinesisk teknik som fokuserar på andningen och långsamma rörelser. Detta leder till både fysisk och mental avslappning.


Till en början kändes det märkligt med långsamma rörelser. Men när jag hade vant mig kände jag skillnad i kroppen. Spänningarna släppte och jag upplevde ett lugn, berättar Ingela.


175043 IQ1


För närvarande har Ingela Qi Gong en kurs i veckan i Rackethallen i Sollentuna. För de nyfikna kan man testa en gång kostnadsfritt. Ingela arbetar även som lärare på en skola och kämpar för att få in Qi Gong under sina undervisningar men också bland sina kollegor. Det finns forskning som tyder på att psykisk ohälsa kryper längre ner i åldrarna, därav vill Ingela presentera Qi Gong för ungdomar. 


Qi Gong är bra som stresshantering. Jag vill lära ut tekniken så att de kan använda den som ett verktyg i vardagen, säger Ingela om sina framtida ambitioner.


Hon menar att Qi Gong passar alla, oavsett ålder. Det tar ett tag innan man lär sig rörelserna men sedan kan man använda dem i stort sett var som helst. 


Det kräver inte särskilt mycket utrymme. Du kan göra dem vid din arbetsplats. Allt du gör är att ställa dig upp, ta två minuter av din tid och sedan är du back in business. 

Läs mer...

2017-10-05 13:45

webb1

Så löste tv- och fitnessprofilen problemet med sitt tunna hår 


Artikel Redan som liten hade Ako Rahim tunt hår. Som vuxen beslutade han sig därför för att hitta en lösning på problemet. – För mig har det aldrig handlat om komplex. Jag vill se bra ut, helt enkelt, säger tv-...
175019 NS1

Brobygge pågår!

Artikel Med hjälp av en rad strukturerade insatser samt en orubblig tro på alla elevers förmåga har Nygårdsskolan utvecklats till ett populärt skolval i Linköping. Satsningen på relationer, ökad lärartäthet och...

Faktaruta

DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

Arkiv