175043 IQ2

Kinesisk stresshantering i Sollentuna

Ingela Qi Gong är en verksamhet i Sollentuna som håller kurser i just Qi Gong. Det är övningar som fokuserar på andning och långsamma rörelser och har en lugnande effekt.

Det hela tog fart för fjorton år sedan när Ingela Kullman var småbarnsmamma, hade ett heltidsjobb och tränade en del på sin fritid. Det fullspäckade schemat gjorde att hon så småningom fick svårt att sova. Hon upptäckte då Qi Gong som är en gammal kinesisk teknik som fokuserar på andning och långsamma rörelser. Detta leder till både fysisk och mental avslappning.


– Till en början kändes det märkligt med långsamma rörelser. Men när jag hade vant mig kände jag skillnad i kroppen. Spänningarna släppte och jag upplevde ett lugn, berättar Ingela.


175043 IQ1


För närvarande har Ingela kurs en gång i veckan i Rackethallen, Sollentuna. För de nyfikna kan man testa en gång kostnadsfritt. Ingela arbetar även som lärare på en skola och kämpar för att få in Qi Gong i sin undervisning, men också bland sina kollegor. Det finns forskning som tyder på att psykisk ohälsa kryper längre ner i åldrarna. Av den anledningen vill Ingela presentera Qi Gong för ungdomar.


– Qi Gong är bra som stresshantering. Jag vill lära ut tekniken så att de kan använda den som ett verktyg i vardagen, säger Ingela om sina framtida ambitioner.

 

Hon menar att Qi Gong passar alla, oavsett ålder. Det tar ett tag innan man lär sig rörelserna, men sedan kan man använda dem i stort sett var som helst.


– Det kräver inte särskilt mycket utrymme. Du kan göra dem vid din arbetsplats. Allt du gör är att ställa dig upp, ta några minuter av din tid och spänningarna släpper och ett lugn sprider sig i kroppen.

Läs mer...

2017-10-05 13:45

175062 LA2

Gamla anor och utrymme att lära sig

Artikel Lilla Adolf Fredriks skola är en F-6-skola i centrala Stockholm med gamla anor. Här går elever från årskurs 1 upp till årskurs 6 men också förskoleklasser och fritidshem i externa lokaler på närliggande...
182081 BV4

Slår hål på fördomar om hantverkare

Artikel Vi träffar Tommy Orderud och Christian Gunnarsson på Bygg Vision Göteborg AB som berättar om byggbranschen idag. De betonar att en av hemligheterna till framgång är att lyckas slå hål på de fördomar som...

Faktaruta

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Arkiv