175043 IQ2

Kinesisk stresshantering i Sollentuna

Ingela Qi Gong är en verksamhet i Sollentuna som håller kurser i just Qi Gong. Det är övningar som fokuserar på andning och långsamma rörelser och har en lugnande effekt.

Det hela tog fart för fjorton år sedan när Ingela Kullman var småbarnsmamma, hade ett heltidsjobb och tränade en del på sin fritid. Det fullspäckade schemat gjorde att hon så småningom fick svårt att sova. Hon upptäckte då Qi Gong som är en gammal kinesisk teknik som fokuserar på andning och långsamma rörelser. Detta leder till både fysisk och mental avslappning.


– Till en början kändes det märkligt med långsamma rörelser. Men när jag hade vant mig kände jag skillnad i kroppen. Spänningarna släppte och jag upplevde ett lugn, berättar Ingela.


175043 IQ1


För närvarande har Ingela kurs en gång i veckan i Rackethallen, Sollentuna. För de nyfikna kan man testa en gång kostnadsfritt. Ingela arbetar även som lärare på en skola och kämpar för att få in Qi Gong i sin undervisning, men också bland sina kollegor. Det finns forskning som tyder på att psykisk ohälsa kryper längre ner i åldrarna. Av den anledningen vill Ingela presentera Qi Gong för ungdomar.


– Qi Gong är bra som stresshantering. Jag vill lära ut tekniken så att de kan använda den som ett verktyg i vardagen, säger Ingela om sina framtida ambitioner.

 

Hon menar att Qi Gong passar alla, oavsett ålder. Det tar ett tag innan man lär sig rörelserna, men sedan kan man använda dem i stort sett var som helst.


– Det kräver inte särskilt mycket utrymme. Du kan göra dem vid din arbetsplats. Allt du gör är att ställa dig upp, ta några minuter av din tid och spänningarna släpper och ett lugn sprider sig i kroppen.

Läs mer...

2017-10-05 13:45

184059 COS4

Microblading – tjänsten i topp hos c/o Skin

Artikel c/o Skin erbjuder resultatinriktade skönhetsbehandlingar och önskar att du lämnar salongen med en känsla av att du blivit väl omhändertagen, känt dig trygg med behandlingarna och att du får de resultat...
184076 JCS4

Ekologiska CombCut skär ogräs och kostnader

Artikel En jordbrukets actionhjälte, vass, slipad och ogräsets överman, ogräsbekämparen CombCut. Hållbar, eko och reko – och svensk.

Faktaruta

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv