155046 BS
155046 BS0
155046 BS1
155046 BS2
155046 BS
155046 BS0
155046 BS1
155046 BS2

Klassiskt möter modernt hos Bistroteket

Sofobelägna Bistroteket har precis slagit upp portarna i Sonjas Greks gamla lokaler. Med konceptet ”här kan du börja din dag och avsluta din kväll” förser man gästerna med en färgstark fusion av det svenska och franska köket – frukost, lunch, middag och helgbrunch.

Bistrotekets ägare Makis Batsoulis tilltalas av krögarbranschen, främst det hårda arbetet och det sociala livet. Under 20 års tid har han bland annat medverkat i succéer som Jimmys Steakhouse på Södermalm och Jimmys Steakhouse Marina i Hammarby Sjöstad. Men han kände att det var dags för nya utmaningar. Närmare bestämt den utmaning som ligger i att starta något eget. Att satsa på bistro kändes helt rätt och gensvaret bland gästerna har inte uteblivit – här på Bistroteket på Södermalm har det varit fullsatt varje dag sedan öppningen.
   – Vi överträffade vår glädjekalkyl. Vi har ett fantastiskt bra kök och grabbarna där levererar – de är otroligt duktiga, försäkrar Makis Batsoulis som tycker att rätt stämning är precis lika viktigt som ett bra kök.


   – Jag vill ha en avslappnad miljö för mina gäster. Det handlar inte om att bli servad från rätt sida utan att bli det av sköna människor. Här ska man kunna komma in och ta en toast och ett glas vin i baren och känna sig bra.

Bistroteket är som gjort för den medvetna stockholmaren och serverar frukost från 7.30. På bordet då står uppdukat goda dagstartare som chiapudding med citronzest och vanilj, havregrynsgröt med äppelkompott och kanel samt croissant, comté och bayonnneskinka.


Lunchen serveras sedan under fem timmar och varieras vecka till vecka. Ceasarsalladen, hamburgaren och Steak Minuté är stående inslag.


Vid middagstid lockar exempelvis frasig grissida som serveras med rödkål, grönkål och stekt kålmajonäs. Med även den ångade rödingen med ostronmajonäs. Eller varför inte ankbröst med foie gras Bistroteket.


Helgens brunch bjuder på både fish n’ chips, steak tartare och Pelle Janzon.
   – Det är ett modernt tänk bakom menyerna. Klassiska rätter och smaker som är moderniserade av vår kock som är ung, hungrig och lever för mat. Han är otroligt noga med att sätta smakerna och hans presentationer är fantastiska, man kan tro att det är en stjärnkock som är där inne, säger Makis Batsoulis, som framhåller personalen som ställets främsta styrka.


   – Dag ett kändes det som att de jobbat här ett år. Det är professionellt och det är jag stolt över. Vi har bara fått beröm för miljön och atmosfären, och det går hand i hand med personalen – det är de som skapar stämning.

2015-08-25
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies