134008_adam_albin

Kockar i världsklass bjuder på middag

Ägarduon bakom Adam & Albin Matstudio är fyllda av imponerande erfarenheter. Exempelvis kan den ene stoltsera med en tredjeplats i Årets Kock och den andre har nyligen varit svensk representant i Bocuse d’Or – kock-VM. Nu bjuder Adam Dahlberg och Albin Wessman in till sin egen matstudio där matlagningskvällar arrangeras. En gång i månaden omvandlas lokalen även till restaurang och tillsammans med cateringen har grabbarna en hel del spännande att erbjuda.

– Att göra ett koncept som kombinerar catering, restaurang och matlagningskvällar var den perfekta lösningen, både för oss och den här lokalen, säger Albin Wessman. Inte minst när Adam skulle tävla i Bocuse d’Or insåg vi att vår matstudio måste gå att kombinera med all den träning han ägnar sig åt.
Kombinationen är både unik och spännande. Matlagningskvällarna som främst vänder sig till företag har blivit en riktig succé. Men det handlar inte, som vissa tror, om någon hemkunskapskurs. Det här är en kväll med teambuilding, några handfasta tips och avslutningsvis en egenhändigt tillagad middag i gott sällskap.
– Det ska vara ett trevligt tillfälle att umgås. Vi lagar en spännande meny tillsammans och presenterar råvaror som vi tror ska intressera gästerna, säger Adam Dahlberg. Är det sommarsäsong kan man få lite smarta tips till grillen och så går vi igenom hur ett riktigt bra kött ska se ut.

Principen för Adam & Albin Matstudio är enkel – ständig närvaro av både Adam och Albin för att kvalitetssäkra, och så fantastiska råvaror förstås. Vill man testa killarnas kompetens i restaurangform ska man hålla ögonen öppna. Sporadiskt, ungefär en gång i månaden, omvandlas Adam & Albin Matstudio till restaurang. Konceptet är unikt i sitt slag och den som vill delta i denna unika afton ska hålla utkik på matstudions hemsida, facebook eller skriva upp sig på nyhetsbrevet.

Egentligen finns det ingen ekonomisk hållbarhet i att driva en krog som har öppet en helg i månaden, men vi älskar att göra det på det viset, och kan komprimera all glädje och energi in i en helg. Det är fantastiskt!

För Adam & Albin Matstudio tycks möjligheterna egentligen vara oändliga. Där man ser ett tillfälle till att sprida matglädje tar man chansen. Senast i julas samarbetade de med en bonde för att komma över bästa sortens närproducerad julskinka. Kunderna fick förbeställa och några dagar innan jul kunde de komma och hämta sin efterlängtade bit. Cateringen är en annan del som Adam & Albin Matstudio kör löpande. Även här håller de samma höga kvalitet på maten.

Konceptet verkar vara perfekt om man vill kombinera arbete och träning. För visst krävs det en hel del glöd och driv för den som siktar på att bli Sveriges – kanske världens – bästa kock.

2013-08-27
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies