133144.bistro.gustavsberg.1

Krog med talang, toppläge och förstklassig mat

En krögarlegend, hans kompetenta dotter samt genuint vackra lokaler i Gustavsberg. Det summerar Bistro Gustavsberg utanför Stockholm som samlar restaurang, catering och fantastiska festmöjligheter under samma tak. Här blir besöket en upplevelse med förstklassig mat och ett trevligt bemötande.


I det gamla elugnshuset i Gustavsbergs hamn huserar Bistro Gustavsberg, en krog som bara för några år sedan utsågs till Årets lunchrestaurang av Dagens Nyheter. Med all rätt. För här bjuds gästerna på mat som får smaklökarna att blomma. Inspiration, dagsform och säsongens råvaror avgör vad som sätts upp på menyn. Bakom verksamheten står en man med stor erfarenhet av huvudstadens restaurang- och krogliv – Hinke Palmstierna. Sedan några år tillbaka driver han Bistro Gustavsberg tillsammans med sin dotter Sophie.
– Jag fick övertala Sophie att göra det här med mig! Hon hade gått ut en schweizisk restaurangskola med högsta betyg och var kanske inte så sugen på att göra något med pappa, berättar Hinke när vi kommer på besök.
Men han hade turen med sig och i dag står Sophie för den största kompetensen i företaget. Hon bidrar med allt från matsedel till matlagning medan Hinke främst är ansiktet utåt med sitt breda kontaktnät. Hans krögarliv drog igång i början av 1980-talet med verksamheter som Timjan (nuvarande PA & Co) och Söderhallen.
– Det var när vi startade Timjan som allting började. Jag hade plötsligt kommit hem till Sverige igen efter flera år i Afrika och ville syssla med något nytt. Att bygga upp och skapa verksamheter har alltid varit min grej! säger Hinke.
När han såg de vackert belägna lokalerna som Bistro Gustavsberg nu finns i fick han idén att öppna ett nytt tillhåll. I dag lockar restaurangen besökare året runt, och under sommaren fylls den stora uteserveringen.
– Kontentan är enkel. Oavsett om du har fest här eller kommer på lunch ska du ha det trevligt, bemötas väl och serveras bra mat. Här ska du må bra och bjudas på upplevelser.

2013-06-10
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies