155014 RR
155014 RR0
155014 RR
155014 RR0

Kvarterskrog deluxe

En kvarterskrog med härlig atmosfär och rutinerad personal. En restaurang där gästerna ler och där den sociala krögaren älskar att laga mat gjord av färska råvaror. Där har vi framgångsreceptet bakom Restaurang Ragusa i Uppsala. Bilden av en lyxigare kvarterskrog håller än.

Restaurang Ragusa i Uppsala har skapat en genuin atmosfär med sin personliga framtoning, goda mat och känslan av kvarterskrog. Hit kommer många stammisar och äter varje dag. Menyn är traditionell, men på helgen kan man dessutom beställa in en lavasten som gästerna själva grillar maten på. Konceptet Black Rock Grill är Ragusa ensamma om i Uppsala och många lockas av detta exceptionella sätt att tillaga och avnjuta maten på.


Men till denna kända kvarterskrog går man även en vanlig tisdagskväll och äter en god middag eller bara dricker ett glas vin.
   – Ja, vi har lyckats att skapa en härlig atmosfär och vi vill även bjuda på god mat från mitt hemland Kroatien, säger Zeljko Milicevic som har drivit Restaurang Ragusa sedan år 2000.


Namnet Ragusa kommer från det italienska namnet på staden Dubrovnik. Det kommer från det kroatiska ordet ”dubrava” som betyder ekträd. Det har gått bra genom åren och Zeljko har byggt ut restaurangen tre gånger under 15 år. Från början var det en pizzabutik, men Zeljko har skapat dagens mysiga kvarterskrog.
   – Restaurang Ragusa är ett mysigt ställe med varm atmosfär och bra priser. Ett ställe där man ska kunna bli igenkänd av personalen, sätta sig ner och njuta och bara koppla av med god middag, fortsätter Zeljko som själv är en social person och tycker om att umgås med sina gäster.


Och på menyn lockar bland annat ćevapčići, kroatiska järpar serverade med ajvar relish, tzatziki, rödlök, sallad, röstipotatis och hembakat bröd.
   – Jag försöker byta ut menyn med jämna mellanrum. Det är viktigt för mig att mina gäster trivs. Dessutom har vi ett bra läge med goda parkeringsmöjligheter.

2015-08-24
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies