133011.slakthus-frysen.1

Kyler, fryser och lagrar livsmedel

Slakthusfrysen lagerhåller varor år företag i livsmedelsbranschen och hanterar infrysning av framför allt kött och fisk. Ett utmärkt läge i slakthusområdet intill Globen gör transportsträckorna korta och som familjeföretag kan man erbjuda den flexibilitet som kunderna uppskattar. Servicen är det här företagets styrka.


Kyl- och frysverksamheten står i fokus för Slakthusfrysen, ett mindre familjeföretag med tre anställda. Mona Cederberg, en av bolagets två ägare, beskriver själv sitt jobb som ett allt-i-allo-yrke där städning varvas med vd-uppdrag. Sedan 2006 driver hon företaget men har varit aktiv i verksamheten ända sedan starten 1995.
– Det är småskaligheten som våra kunder uppskattar. Kvalitetsmässigt är vi väldigt starka och samtidigt har vi den där flexibiliteten som stora företag inte kan erbjuda. Krisar det exempelvis någon gång och man som kund med kort varsel måste få ut sina varor till en butik kan vi lösa det, menar Mona.

Principen i branschen är att upphämtningen av varor sker med några dagars varsel, ofta i form av en enkel kontakt över mejl eller fax. Men hos Slakthusfrysen är inget ristat i sten och allt går att lösa. På företagets 1 000 kvadratmetrar i Slakthusområdet är kunderna nu så många att man egentligen behöver söka sig till större lokaler. Ändå är nischen tydlig och verksamheten letar sig ogärna till ett nytt område.
– I första hand arbetar vi med kött men även fisk och vissa mejerivaror. Vi kan kyllagra produkter som exempelvis pålägg men den huvudsakliga tjänsten som erbjuds är just frysverksamheten, säger Mona Cederberg.
Infrysningen är en annan del av deras tjänster. Genom att placera färskt kött i en så kallad frystunnel kan livsmedlet snabbt frysas ner och det behåller på så vis sin kvalitet.
– Vid en vanlig infrysning av ett större parti kött kan det ta uppemot två veckor innan kärnan är helt fryst. I en frystunnel däremot påskyndas processen och är klar på endast 48 timmar, ibland mindre.

Som lagerhållare har Slakthusfrysen ett etablerat nätverk av transportörer knutna till sig. De hjälper gärna sina kunder med tips om möjliga transportörer men har själva inga egna bilar. Totalt hanterar man här 30–40 ton varor i veckan.
– Det är en härlig stämning här i Slakthusområdet och vi företagare hjälper och stöttar varandra. Vår centrala placering i kombination med vår storlek gör att vi kan erbjuda smidig hantering och en samlad verksamhet med mindre transporter. Det är till glädje för alla parter!

2013-06-04
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies