146058-skoglundskott

Låt köttets lustar vakna till liv

Med stort kunnande och bra kvalitet har Skogslunds Kött & Chark vuxit fram till Södertäljes kanske främsta köttbutik. ”Här finns det kött och tillbehör för alla smaker och plånböcker”, säger ägaren Henrik Skoglund.

En stor del av Henrik Skoglunds liv har handlat om kött. Han gick livsmedelsprogrammet på gymnasiet och hade redan under sin studietid samlat på sig erfarenhet från köttbutiken Bergs i Södertälje, där han också fick anställning efter sin examen.

Efter många år hos Bergs och en annan köttbutik tog Henrik för ett par år sedan över butiken han en gång jobbade i. Resultatet blev en nyrenoverad, ljus charkuteridisk på 15 meter, i en populär galleria i Södertälje. Skoglunds Kött & Chark såg dagens ljus.

I dag har Henrik fortfarande kvar en hel del kunder som handlat i butiken sedan den hette Bergs.

   – De är mina stöttepelare, så det är klart att man är tacksam!

Butiken säljer det mesta när det gäller kött. Här kan kunderna få en fin oxfilé såväl som en lite billigare detalj. Det som binder ihop alla sorter är den höga kvaliteten på köttet och det stora kunnandet hos personalen.

   – Alla ska kunna komma hit och hitta något som passar. Det behöver inte vara den dyraste detaljen. Det är vår uppgift att lära kunden vad som är bra för dagen. Vi vill hela tiden rekommendera det som är bra för stunden, säger Henrik Skoglund.

   – Vi är ärliga. Vi vill att kunderna ska gå nöjda härifrån.

Skoglunds Kött har även en cateringverksamhet där företag såväl som privatpersoner kan beställa middagar till sina evenemang. Då kommer teamet ut på plats, med allt som behövs för att skapa en festmåltid.

   – Jag vill diskutera med kunden och komma överens vad som fungerar bäst för båda parter. Det är kul att komma ut och träffa människor. Det är en glädje. Vi kan fixa allting, säger Henrik.

När Julen nu står runt knuten har Skoglunds Kött ytterligare en sak som gör dem något bättre än kanske många andra kött- och charkuteributiker runt om i Stockholmsområdet.

   – Ett signum för oss och något som vi är väldigt stolta över är att vi själva har skurit fram alla Julskinkor vi säljer. Julen är vår viktigaste högtid, då arbetar vi hårt, men vi är trots det alltid noggranna med att leverera en egenkontrollerad vara. Något som gör oss unika!

2014-11-05
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies