192056 GFN4192056 GFN2192056 GFN1192056 GFN3

Må bäst i Danderyd

Du behöver bara ta dig till en plats i Danderyd för att ta ett helhetsgrepp om din hälsa och livsstil. MåBra Hälsa och Good Food erbjuder det du behöver för att må ditt allra bästa.

        Entusiastiskt och passionerat berättar Charlotte Kornfeld, VD för MåBra Hälsa AB i Danderyd, som består av träningsanläggningen MåBra Xersize och primärvårdsrehab MåBra Care, samt Good Food Nordics kökschef Maria Aren om det totalgrepp som tas om Danderydbons och Stockholmarens hälsa. Good Food är restaurangen som serverar hälsosamma måltider från morgon till kväll: på plats, att ta med eller få utkörd hem eller till företaget. 

       – Vi erbjuder bra träning, bra mat och rehabvård, säger Charlotte. Oavsett av vilken anledning du kommer till oss kommer du att bemötas av oerhört kompetent personal som alla samarbetar över gränserna för att ge dig det allra bästa mottagandet. 

       Vi gissar att det är svårt att hitta en liknande verksamhet i Sverige med ett sådant omfattande och heltäckande utbud med hälsofrämjande tjänster som just dessa två kompletterande verksamheter. Det är bara att säga grattis till de boende i området.

       MåBra Xersize och restaurant Good Food finns i Mörby Centrum. Träningsanläggningen är på generösa 1800 kvadratmetrar och är en fullutrustad anläggning med gruppträning, spinning, personlig träning, styrketräningsmaskiner, konditionsmaskiner samt fria vikter och en varmvattenbassäng. Kopplat till träningsanläggningen är MåBra Care, landstingsanknuten primärvårdsrehab med sjukgymnast, kiropraktor, naprapat, dietist och arbetsterapeut. Ingen remiss behövs för att söka hjälp inom MåBra Care


192056 GFN5

        

        – Gå bara fram till vår receptionsdisk och säg ”Hej, jag har ont i ryggen – behöver boka in mig hos en naprapat”. Kostnaden är vanlig patientavgift 200 kronor, eller om du har frikort, berättar Charlotte. Det spelar ingen roll varifrån du kommer. Du behöver heller inte vara medlem för att söka vård. 

        Good Food är den enda restauranten som har öppet till nio, i Mörby Centrum. 

        – Träningsanläggningen har öppet till 21.30, säger Maria. Vi vill erbjuda de som tränar att ta med sig något nyttigt hem, kanske sallad eller en soppa. 

        Good Food erbjuder näringsriktig mat som är låg på gluten och laktos, och utan tillsatt socker. Rena råvaror med mycket råkost och grönsaker. 

        – Vi serverar kött och fisk, eller helt vegetariska rätter. De är komplett sammansatt utifrån energibehov och näring. Vi älskar att fermentera och flera av våra rätter innehåller fermenterade grönsaker. Det är hälsosamt, gott och väldigt vacker mat vi erbjuder. Maten lagas från grunden. Brödet är bakat på surdeg från en lokal leverantör. 

Inget saknas. 

        – Vi har verkligen allt här, ler Charlotte. Varför inte ta en schysst cappuccino efter att du har tränat med din personliga tränare. Maria nickar instämmande! 


Läs mer...

2019-03-19 15:00

193005HS11

Upplev autentisk 1700-tals slottsmiljö

Artikel Vilken weekend och vilket evenemang som helst lyfts av att förläggas i en romantisk slottsmiljö. Som lite extra krydda kanske du får besök av Husbyspökena på rummet.
193004 JM1

Söderköpings Caféprofiler – Lisbeth och Kenth

Artikel De två charmigaste caféerna i Söderköping drivs av Lisbeth Tornelid och hennes man Kenth, Farmors café som ligger i Kanalhamnen i Söderköping och Café Jägmästargården på parets gård i Lund, som ligger...

  Faktaruta

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  naim 4

  Superdeisgnern Naim Josefi

  Skapar magi.

  Arkiv