193002 HT5193002 HT8193002 HT9193002 HT10193002 HT1193002 HT7193002 HT6

Mat, möten och människor - i Ljungby

En trio syskon är Ljungbys mest uppskattade festfixare. Tillsammans driver de Hotel Terraza som lockar såväl affärsresenärer som turister, konferensgäster och de festglada.

       – Vi satsar på och vill gärna vara väldigt tillmötesgående, säger Linda Hansson, vd för Hotel Terraza i Ljungby. Att vilja väl och att vara snälla är ett arv från vår far, ler hon. Hotel Terraza gick igenom ett generationsskifte för cirka tio år sedan då Linda och hennes båda bröder Pär och Ola tog över hotellet efter sina föräldrar. 


Just flexibiliteten och möjligheterna att skräddarsy lösningar oavsett om det gäller konferenser, seminarier, kick-offer, bröllop, privata fester och födelsedagar eller begravningar, är vad tidigare samarbeten och gäster vittnar om.

        – Vi blir ofta lite av ett eventbolag, säger Peter som är verksamhetsansvarig för restaurangbolaget, och vi har ju möjlighet att erbjuda allt under ett och samma tak. 


På Hotel Terraza finns rum för övernattning, restauranger, gym och bastu, konferens- och mötesrum samt en nyrenoverad festlokal. I närområdet finns möjlighet till en mängd olika aktiviteter. Gästerna kan ta en promenad längs Lagaån, en joggingrunda i Kronoskogen, shoppa eller besöka något av Ljungbys muséer. 


Syskonen är uppvuxna i Ljungby och känner väl till både området och hotellet där de tillbringade mycket tid även som barn. Det familjära, det varma och den personliga omsorgen som visas om gästerna är märkbar. Alla de 95 olika rummen har fotografier av familjemedlemmarna och en stor del av familjen är ju alltid på plats. 

        – Våra barn är ofta här och springer omkring, eller hjälper till med lite enklare saker. Mamma tycker om att vara här och kommer ofta hit. 

Många gäster uppskattar det. De söker sig till de oberoende hotellen som har sin egen unika prägel och där de upplever att de blir sedda, långt ifrån de opersonliga hotellkedjorna.

         – Vi vill att våra gäster ska känna att ”ni är här hos oss nu och vi tar hand om er”. 


Ljungbydagarna är ett lokalt arrangemang som stadigt ökar vad gäller antalet besökare. Ett arrangemang som familjen Hansson håller i. Festligheterna pågår sju dagar under vecka 33 varje år. Många Ljungbybor lägger semester just denna vecka för att kunna delta. Det erbjuds tältdrag, lådbilsrally, friidrottstävlingar, talangjakt och uppträdanden. 

          – På sju dagar hinner man erbjuda ett brett program, där det finns något som passar alla. Det är väldigt härlig stämning i Ljungby under de här dagarna. 


Hotel Terraza har sin egen lilla digitala community: Terrazaworld, som uppdaterar med vad som hänt på hotellet. Här bloggas det om allehanda uppträdanden och övernattningar av lokala, nationella och internationella kändisar. Energin är påtaglig och glädjen över att erbjuda möjligheter till möten är stor. Varför inte be om att få sova i samma säng som sångaren Andreas Johnsson sovit i, eller kanske Sean Banan? 


Hotellinformation:

95 moderna rum med wifi

Träningsanläggning med bastu

Bistro (öppet hela dagen)

Restaurang, Harrys (kvällsöppet)

Konferens-/Mötesrum (upp till 100 personer)

Festvåning (upp till 250 personer) 

Företagsevenemang (upp till 250 personer) 

Läs mer...

2019-05-20 14:15

Hemsida
193033 SS1

”Vad vill du göra idag?”

Artikel Varbergs populäraste skönhetssalong tar ett helhetsgrepp från topp till tå med eftertraktade behandlingar och utbildningar.
193070 AI1

”Som klient hos oss blir man sedd, hörd och förstådd”

Artikel En typisk klient till Advokatfirman Ingvarsdotter kan vara en kvinna som befinner sig på skyddat boende, en mamma som har tvingats lämna en svår relation och sitt hem med sina barn under armen och som...

Faktaruta

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv