161031 R49
161031 R490
161031 R49
161031 R490

Mat och service god nog åt en statsminister

Restaurang 49 levererar kulinariska höjdpunkter till både Hudiksvallsbor och en och annan före detta statsminister. Här kan man äta såväl lunch som middag och festmåltider. På restaurangen, som invigdes 2004 och ägs av Iannis Eskitzis, är ambitionen att såväl mat som service ska hålla högsta möjliga kvalitet.

Om man befinner sig i Hudiksvall och är sugen på det internationella köket, då ska man definitivt göra ett besök på Restaurang 49. Här finns mat med inspiration från bland annat Italien och Frankrike.

– Vi har ett brett tänkande när det gäller matlagning och vill kunna erbjuda något för alla smaker och åldrar. Hit kommer allt från nyfödda till äldre, säger Iannis Eskitiz, som kan stoltsera med att ha haft både före en före detta statsminister och förre justitieministern som gäster.

– Vi har en del kändisar som har kommit hit, säger han nöjt.

Här råder en filosofi om att variation förnöjer. Som ett led i detta ändras menyn tre, fyra gånger om året. Att aldrig bli nöjda är ytterligare en övertygelse som Iannis Eskitiz och hans medarbetare har.

– Vi vill alltid bli ännu bättre och förbättra kunskaperna om matlagningen och servisen – det ger vi 150 procent koncentration. Det är väldigt viktigt för oss, vi vill utvecklas hela tiden. Det här är ett ställe dit gästerna kommer för att njuta av maten, miljön och sitt sällskap.

Festvåningen på andra våningen rymmer upp till 65 personer. Är man ett större sällskap än så är det möjligt att abonnera nedervåningen där det finns plats för 70 gäster. Festdeltagarna får välja på en rad olika läckerheter och kan också låta underhållning sätta guldkant på kvällen.

På söndagar är det stängt på Restaurang 49. Så har det varit och kommer att förbli.

– Söndagar är heliga, ler Iannis Eskitiz.

2016-02-11
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies