157009 KL0
157009 KL2
157009 KL3
157009 KL4
157009 KL
157009 KL0
157009 KL2
157009 KL3
157009 KL4
157009 KL

Mat på riktigt vid Hjälmarens strand

Vid Hjälmarens södra strand, endast 25 minuter utanför Örebro, ligger Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog. Hit kommer gäster från hela världen för att i natursköna omgivningar njuta av mat i världsklass. Nytt för i år är lyxiga övernattningsmöjligheter samt en spektakulär möjlighet att flyga hit i privatplan direkt från Bromma flygplats.

Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog består av två restauranger, en nyinvigd hotelldel samt konferens-och festlokaler. Sjökrogen håller öppet mellan maj och september och hit är det vanligt att gästerna anländer med båt.

– Men hur man än kommer, vare sig det är i helikopter eller till fots, så lovar vi samma upplevelse, försäkrar vd Roger Hjälm.

På Sjökrogens meny hittar man klassiska rätter som Toast Skagen och grillad entrecôte men även unika tallrikar signerade Katrinelunds kök. Eller vad sägs om Wallenbergare på gös från Hjälmaren med citronsyrad fänkål och skirat smör? Eller löjrom från Vättern serverad på rågsurbröd tillsammans med syrad rödlök?

Om Sjökrogen står för okomplicerad kvalitet så kännetecknas Gästgiveriets kök av en hög gastronomisk tanke och tekniskt inriktad matlagning. Här har man öppet året om och på den nyskapande menyn har man denna höst hittat bland annat eldad Hjälmargös med rostad vitvinssås och kryddstekt hjortinnanlår med björnbär.

Vad vårens meny bjuder på blir en överraskning, men en kvalificerad gissning är att den på något spännande och innovativt sätt innehåller gös.

– Gös är något av ett signum för vårt kök. Varje år levererar traktens fiskare åtta ton Hjälmargös till oss på bryggan här utanför, berättar Roger, som tillsammans med kockarna sätter en ära i att använda sig av närproducerade råvaror så långt det är möjligt.

Exempelvis gös från Hjälmaren, grönsaker från lokala odlare samt kött från traktens bönder.

– Vi styckar själva och anstränger oss, av respekt för både djuret och miljön, för att ta tillvara alla styckningsdetaljer, säger Roger.

Att laga mat efter årstid är ytterligare något man gör av hänsyn till djur och natur samt för att säsongens smaker är allra godast just när det är säsong.

Direktflyg från Stockholm
För gäster som önskar en ännu större upplevelse finns sedan i våras 18 nyinredda rum för övernattning. Så efter att ha avnjutit en fantastisk middag och kanske vilat en stund i samvaro framför brasan står det lyxigt inredda rummet till förfogande. Somna till skvalpet av vågor mot stranden intill och vakna till doften av nybakat bröd och kaffe. En upplevelse för kropp och själ som alla borde unna sig.

Den 27 november serveras årets första julbord i Gästgiveriet. På den välfyllda buffén möts traditionella svenska julsmaker och mer experimentella rätter, och nytt för i år är möjligheten att kombinera julbordet med övernattning och frukost. Bokning av julbord kan ske både på hemsidan och per telefon.

En ny och alldeles unik möjlighet är direktflyget som går från Bromma och landar i viken utanför gästgiveriet.

– Vi välkomnade alldeles nyligen våra första amerikanska gäster som flög hit enkom för flygupplevelsen i kombination med vår mat, berättar Roger stolt.

Katrinelund erbjuder en sådan spektakulär och samtidigt klassisk svensk upplevelse att en internationell satsning känns självklar.

– Vi har ett unikt varumärke och det vi erbjuder håller även utanför Sveriges gränser, säger Roger.

Festliga aktiviteter
På Katrinelund finns alla förutsättningar för en lyckad konferens eller fest. För konferenser finns färdiga paket eller mer skräddarsydda lösningar att välja mellan, och i en inspirerande miljö och med god mat i magen går arbetet i de fullt utrustade mötesrummen lätt. Välj mellan att konferera över dagen eller bjud på en extra upplevelse genom att inkludera övernattning och frukost.

Dessutom är Katrinelunds idylliska ute- och innemiljöer som gjorda för bröllop och andra stora fester. Här får man hjälp att organisera sin fest så att den blir precis som man önskar. Brudparet kan få hjälp med alltifrån mat och dukning till fotograf och transporter.

– Och självklart avgör paret själv om de vill använda sig av hela- eller utvalda delar av paketet.

På Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog finns en mängd arrangemang att välja mellan för konferensdeltagare och sällskap.

– Vi har något vi kallar Nära Gastronomi då kockarna lagar mat mitt bland gästerna och visar hur processen från råvara till färdig rätt går till. Man samtalar om maten och får en lärorik och unik upplevelse, berättar Roger.

I samarbete med några av Sveriges bästa sommelierer anordnas även olika dryckesprovningar för sällskap från tio personer och uppåt. Underhållande, lärorikt och inspirerande är temat.

Ytterligare en aktivitet utöver det vanliga är Aktiv matlagning, ett roligt sätt att lära sig mer om matlagning och råvaror. Under ledning av en kock lagar man själv och avnjuter en spännande middag tillsammans. Perfekt som lagbyggande aktivitet för företaget eller som samvaro i goda vänners lag.

Roger Hjälm ser fram emot ett spännande 2016 på Katrinelund och hälsar nya och gamla gäster varmt välkomna.

2015-11-09
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies