135011cookonsum

Matbutik som gör det enkelt att handla

När Jonas Johansson tog över Coopbutiken i Midsommarkransen för fem år sedan var butiken nergången och hade dåligt rykte bland de boende i området. I dag är lokalen renoverad och sortimentet fräscht och brett efter kundernas önskemål.

– Det första jag gjorde när jag tog över som butiks­-
chef var att säkerställa att vi bara hade fräscha varor samt bra utbud av frukt och grönt. Med tiden har vi även bytt ut många saker i inredningen, till exempel de flesta kyldiskarna, berättar Jonas Johansson, butiks­chef och franchisetagare vid Coop Konsum Midsommarkransen i Stockholm.

Han började som anställd i en konkurrerande mat­-
kedja där han snart avancerade till avdelningsansvarig.
När det inte fanns möjlighet att ta sig längre fick han via kontakter erbjudande om att hoppa på Coops interna utbildningar för att bli säljchef. Efter en kort tid i yrket kom möjligheten att ta över företagets butik i Midsommarkransen där han såg chansen till förändring.
– Det är viktigt för mig att vi kan erbjuda det kund­erna vill ha och att vi har möjlighet att anpassa sortimentet lokalt. I den här butikstorleken går det inte att ha många olika varianter av exempelvis samma ost, men jag kan i stället erbjuda flera olika sorter. Dessutom har vi många vegetarianer i området, varför vi har satsat mycket på att ta in mat som är anpassad till deras kost, fortsätter han.

Med ett snitt på 1 500 kunder om dagen, där många är äldre och barnfamiljer, är det även viktigt att det går smidigt att handla i butiken. Detta är något Jonas har tänkt extra mycket på och har därför byggt upp butikslokalen på ett logiskt sätt med god framkomlig­het.
– Här är det till skillnad mot många andra småbutiker i staden lätt att ta sig fram bland hyllorna, dessutom bjuder vi alla barn på frukt. Det ska vara smidigt för alla att handla.

2013-10-29
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies