163056 LH0163056 LH5163056 LH4163056 LH1163056 LH2163056 LH3

Mätt och prisvärt belåten i Täby

Bröderna Nino och Lois Barssom är mycket stolta över sin restaurang Lilla Hantverkaren i Täby. Denna familjära restaurang är ofta fullsatt. Här kan man äta husmanskost till lunch då de två pizzabagarna har fullt upp. Och på á la carte-menyn finns de klara favoriterna plankstek och Pasta hantverkaren. Bland mycket annat.

I Täby kyrkby ligger Lilla Hantverkaren som bröderna Nino och Lois Barssom drivit tillsammans i snart tio år. Här kan man avnjuta riktig svensk husmanskost. I köket står deras gotländska kock och lagar populära luncher som bland annat lockas av många företagskunder.


– Vårt motto är ”Ät hur mycket du vill!” Ingen ska behöva gå hungrig härifrån, säger Lois nöjt.


Förutom husmanskosten kan man välja mellan 50 pizzor och den populära salladsbuffén. En lunch kostar 90 kronor och lunchgästerna strömmar varje dag i veckan.


Lois utbildade sig till kock på gymnasiet och de båda har haft intresse för matlagning sedan tidig ålder. Bröderna har tidigare tillsammans även drivit en kvarterskrog i Örebro. När de hörde att en restaurang i Täby kyrkby skulle upphöra åkte de dit för att titta, bara för skojs skull. Och de fastnade. Restaurangen renoverade de både utvändigt och invändigt.


Lilla Hantverkaren har en á la carte-meny som i regel byts ut var fjärde månad. Ibland är menyn italiensk, ibland svensk eller fransk. Det är kunden som styr, och bröderna är alltid lyhörda för vad som är mest populärt och anpassar menyn därefter.


– Planksteken kommer vi aldrig att byta ut. Den har funnits på menyn sedan vi öppnade och kunderna skulle bli väldigt besvikna om vi tog bort den. Den, och pastan med oxfilé, får alltid vara kvar, försäkrar Lois.


Restaurangen är ofta fullsatt middagstid och bordsbokning brukar behövas. Annars kan ett alternativ vara att beställa sin mat för avhämtning.


Råvarorna de använder håller hög kvalitet. De har väl beprövade leverantörer och vet vid det här laget precis vad de får när de lägger sin beställning.


Varför restaurangen är så populär är bröderna Barssom överens om. Det beror främst på att det är extremt bra service och för att maten håller så bra klass. Miljön är mycket barnvänlig och gästerna känner sig trygga. Hit kommer man inte för att dricka mycket.


– Våra kunder känns mer som familjemedlemmar än som kunder, berättar Nino.


 Att det ofta är fullsatt talar sitt tydliga språk.

Läs mer...

2017-03-06 13:45

176075 E1

Bemanning och rekrytering – En komplett och genuin samarbetspartner

Artikel Empleo är ett expansivt bemannings- och rekryteringsföretag i Växjö som startade hösten 2015. Bolaget drivs av ett team medarbetare med lång erfarenhet från branschen, som man nyttjat för att bli generalister,...
175023 PRS

Städar med kärlek

Artikel Att driva städföretag är för Patricia Rivano mycket mer än att enbart städa. Med sällan skådat engagemang möter hon sina kunder med värme och omsorg.

  Faktaruta

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Arkiv